Omul care i-a dar gol lui Real Madrid a semnat cu Clinceni. Transferul momentului în Liga I reușit de Academica

Mihai Cheles 18.01.2021, 21:14
Omul care i-a dar gol lui Real Madrid a semnat cu Clinceni. Transferul momentului în Liga I reușit de Academica

Transfer important reușit de Academica Clinceni. A reușit să-l convingă pe francezul Thibault Moulin (31 de ani) să se alăture lotului antrenat de Ilie Poenaru.

Omul care i-a dar gol lui Real Madrid a semnat cu Clinceni

Experimentatul mijlocaș francez a decis să vină la Clinceni pentru următoarele șase luni. Nu a mai jucat un meci oficial din 11 iulie 2020, iar Clinceni poate fi o rampă de relansare pentru el.

Ştiu că România are un fotbal bun. Nu am jucat niciodată aici, dar am înţeles că nivelul este bun şi de aceea am ales să vin la Academica. Porecla mea este Micul Pitbull, deoarece îmi place să lupt până la final. Eu consider că un jucător trebuie să joace bine fotbal, dar în acelaşi timp trebuie să şi lupte. Anul trecut a fost dificil pentru mine şi vreau să revin la nivelul meu. Sper să reuşesc şi să mă bucur de fotbal, a declarat Moulin, la prezentarea oficială.

Cine este Thibault Moulin?

Thibault Moulin a început fotbalul în țara sa natală, la academia celor de la SM Caen. În 2010, la 20 ani debuta la seniori, într-un meci din Ligue 1, într-o remiză a lui Caen, pe terenul celor de la Auxerre, scor 1-1.  În cea perioadă a bifat și cele două meciuri pentru naționala de tineret a Franței. Singurele ale sale.

A fost împrumutat în Ligue 2, la Chateauroux, iar în 2013, era cedat definitiv la Clermont Foot, iar după două sezoane ajungea la Waasland- Beveren.

În următoarele sezoane, a urmat un periplu pe la Legia Varșovia (Polonia), Ankaragucu (Turcia), PAOK Salonic și Xanthi (Grecia), iar în 2020 s-a întors în Franța, la Caen.

Din această iarnă a rămas liber de contract, chiar dacă nu ai evoluase într-o partidă oficială de luni de zile.

  • 70 de meciuri, 6 goluri și 8 pase de gol la Legia
  • 69 de meciuri, 5 goluri și 3 pase de gol la Clermont
  • 40 de meciuri, 1 gol și 3 pase de gol la Caen
  • 33 de meciuri, 4 goluri și 10 pase de gol la Beveren

Golul carierei, contra lui Real Madrid

Pe vremea când evolua pentru formația poloneză Legia Varșovia, Thibault Moulin a reușit să marcheze împotriva celor de la Real Madrid, în grupele Ligii Campionilor, ediția 2016-2017.

Acea partidă avea să se termine la egalitate, scor 3-3, iar Moulin avea să fie cel mai buni jucător de pe teren. A marcat un gol și o oferit o pasă decisivă pentru Miroslav Radovic.

Nici măcar Cristiano Ronaldo nu s-a putut opune rezultatului de egalitate. Unul rușinos, în opinia presei din Madrid și din Spania. Tot în acea ediție, cu Moulin titular, Legia învingea acasă pe Sporting, cu 1-0.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe