Omul de gol al lui Gică Hagi, de la Viitorul, e în formă maximă! Urmează un nou transfer pentru „Academie”?

Gabriel Peneș 01.05.2021, 12:01
Omul de gol al lui Gică Hagi, de la Viitorul, e în formă maximă! Urmează un nou transfer pentru „Academie”?

Omul de gol al lui Gică Hagi, de la Viitorul, e în formă maximă! Urmează un nou transfer pentru „Academie”? Tot ce e posibil, dată fiind tendința clubului dobrogean de a vinde tot ce are mai de soi. Asta poate fi și o explicație a sezonului dezastruos făcut de fosta campioană care acum se luptă pentru supraviețuirea în Liga 1.

Omul de gol al lui Gică Hagi, de la Viitorul, e în formă maximă! Urmează un nou transfer pentru „Academie”?
Andrei Ciobanu a transformat senzațional o lovitură liberă pentru naționala U21 în partida de la Europene contra Olandei U21

Omul de gol al lui Gică Hagi, de la Viitorul, e în formă maximă!

A strâns 9 goluri și l-a egalat pe fostul golgheter al echipei. Omul de gol al lui Gică Hagi, de la Viitorul, e în formă maximă! Andrei Ciobanu a înscris o „dublă” în partida câștigată cu 3-0 contra celor de la Poli Iași. Cele 3 goluri reprezintă tot atâtea cîte înscrisese echipa patronată de Gică Hagi în ultimele 9 meciuri din campionat. „Seceta” ofensivă a fost evidentă în acest sezon, mai ales după plecările din iarnă ale unor oameni de bază.

Atacantul Kevin Luckassen a fost transferat în Turcia, la Kayserispor, echipă antrenată în acel moment de Dan Petrescu. Conform presei turce, Viitorul a încasat 800.000 de euro pentru olandezul de 27 de ani. Luckassen avea deja 9 goluri înscrise în momentul plecării de la echipa constănțeană. Gabi Iancu a fost primul atacant transferat de Hagi, în ianuarie, într-un campionat din străinătate. El a ajuns la la Akhmat Groznyi, echipă din prima ligă rusă. Ruşii au plătit 500.000 de euro, adică atât cât era clauza de eliberare în contractul jucătorului.

Urmează un nou transfer pentru „Academie”?

Mijlocașul Alexandru Mățan a plecat și el, spre SUA, la Columbus Crew, pentru 1,5 milioane de euro. Dar olandezul Bradley de Nooijer (23 de ani), împrumutat până la finalul acestui sezon, în Ucraina, la Vorskla Poltava. Și chiar dacă pe banca tehnică a sosit un antrenor cu experiența lui Mircea Rednic, echipa s-a tot scufundat spre subsolul Ligii 1. Acum, cu Cătălin Anghel pe bancă, Viitorul a ajuns pe loc de baraj pentru retrogradare. Așa că evoluția lui Andrei Ciobanu e încurajatoare pentru soarta echipei. Ciobanu a ajuns și el la 9 goluri, egalându-l pe Lukkassen.

Jucătorul de 23 de ani a făcut parte din naționala U21 care a jucat la Euro U21. A ieșit în evidență prin golul senzațional marcat din lovitură liberă în egalul, 1-1, cu Olanda U21. El și-a exprimat atunci admirația pentru mentorii săi în privința unor astfel de execuții, Gică Hagi și Adi Mutu.

Mă bucur că-i am profesori pe Hagi și Mutu la execuțiile din lovituri libere. Domnul Hagi a stat foarte mult cu mine după antrenamente la Viitorul. Sunt onorat că am fost antrenat de amândoi. După fiecare antrenament ne lasă să batem lovituri libere, se mai bagă și el, mai facem pariuri.”, a spus Ciobanu, la conferința de presă de după partida cu Olanda U21, de la Budapesta.

Deja, Ciobanu e văzut drept următorul „bun de export” al Viitorului la viitoarea perioadă de transferuri. Până atunci, însă, echipa lui Hagi trebuie să se salveze de la retrogradare. Iar un alt obstacol de trecut este partida de duminică, 2 mai, contra lui Dinamo, o altă formație ce se zbate să rămână în Liga 1. Meciul din a 5-a etapă a play-out-ului va avea loc la Ovidiu, de la ora 18.30.