Operațiunea Haaland. Salariu uriaș pentru starul norvegian și o sponsorizare pe măsură

Olteanu Ștefan / 22.12.2021, 17:02

Borussia Dortmund a început „operațiunea Haaland” și îi pregătește starului norvegian un contract impresionant. Atacantul de doar 21 de ani este ademenit cu o nouă înțelegere și în cazul în care va semna, acesta va deveni cel mai bine plătit jucător din lotul formației de pe „Signal Iduna Park”.

Salariu dublu și un contract de sponsorizare cu Puma! Borussia Dortmund a început „operațiunea Haaland”

Borussia Dortmund nu mai acceptă să stea în umbră și va începe „opereațiunea Haaland”. Atacantul norvegian mai are contract cu Dortmund până în iunie 2024, însă în înțelegerea sa ar exusta și acea clauză de „doar” 75 de milioane de euro despre care s-a tot vorbit în presa internațională. Haaland ar urma să devină disponibil pentru acest preț din vară, iar la coadă se înghesuie deja cluburi ca Real Madrid, Barcelona, Bayern sau Chelsea.

În acest context, Borussia Dortmund ia atitudine și îi propune un nou contract atacantului de 21 de ani. Potrivit publicației spaniole Marca, Haaland este ademenit cu o ofertă colosală: dublarea salariului actual, dar și încheierea unui contract de sponsorizare cu Puma, actualul sponsor al echipei.
În acest context, Haaland ar urma să încaseze un salariu de 16 milioane de euro anual și ar deveni cel mai bine plătit jucător din lotul lui Marco Rose.
Al doilea cel mai bine plătit fotbalist este Marco Reus, care are un salariu de 12 milioane de euro anual.

De asemenea, conform sursei citate, nici contractul cu Puma nu ar fi unul de neglijat. Suma care ar urma să îi intre în buzunare lui Haaland este una uriașă. Dacă va accepta, Haaland se va alătura altor nume importante din fotbalul mondial care au contract cu Puma, precum Luis Suarez sau Antoine Griezmann.

Borussia Dortmund a făcut un anunț clar. „Ne vom lupta pentru el!”

În urmă cu o lună, Sebastian Kehl, cel care va prelua funcția de director sportiv la Borussia Dortmund din sezonul 2022 – 2023, spunea că va face tot posibilul pentru a-l convinge pe Haaland să semneze prelungirea:

Încercăm să îl facem pe Erling Haaland să simtă că Borussia Dortmund este în continuare una dintre cele mai bune opțiuni ale sale. Să creadă că se poate dezvolta în continuare aici. Poate încă mai putem să îl convingem.
Ne vom lupta pentru el. Vom încerca orice variantă. Încă nu ne-a refuzat. Avem nevoie de el mult timp de acum încolo, poate mai mult decât crede lumea”, a explicat Sebastian Kehl, potrivit Mundo Deportivo.

De asemenea, actualul director sportiv al clubului, Michael Zorc, a declarat recent:

Bineînțeles că va rămâne. Bineînțeles că ne-am dori să rămână la Dortmund și după acest sezon. Nu trebuie să renunțăm la el, nici din motive financiare. Dar mai știm că în anumite condiții are posibilitatea de a-și schimba decizia. Cu siguranță vom avea discuții cu el, în săptămânile următoare”, a spus și Michael Zorc.

Pachetul de miliarde format din Erling Haaland și Kylian Mbappe e gata să fie achiziționat de o forță mondială.