Optimism în echipa Simonei Halep, înainte de A.O: ”Nu ne-am antrenat niciodată mai mult!”. Ce strategie are campioana noastră

Mihai Cheles 25.01.2021, 09:26
Optimism în echipa Simonei Halep, înainte de A.O: ”Nu ne-am antrenat niciodată mai mult!”. Ce strategie are campioana noastră

În ciuda condițiilor de carantinare impuse, există optimism în echipa Simonei Halep, înaintea turneului de Mare Șlem din Australia. Jucătoarea de tenis din Constanța se antrenează în limitele normale și este pregătită pentru duelurile de foc ce o așteaptă.

Optimism în echipa Simonei Halep, înainte de A.O: ”Nu ne-am antrenat niciodată mai mult!”

Unul dintre antrenorii săi, Artemon Apostu-Efremov, a recunoscut, pentru Digisport, că Simona are parte de condiții foarte bune în Australia. În consecință, și antrenamentele sunt desfășurate la paramentrii normali, iar forma fizică nu are de suferit, așa cum se plâng alte sportive din circuitul WTA.

Avem condiții foarte bune. Cei de la Adelaide și-au dat silința. Sunt reguli stricte de securitate. Avem balcon, suntem într-un aparthotel. Comparativ cu Melbourne, unde stau în camere de hotel. Din punctul de vedere al timpului de antrenament, este același. Nu ne-am antrenat niciodată mai mult, a declarat Efremov.

Simona Halep se află deja la a doua săptămână de carantinare la Adelaide. Alături de sportivă și de echipa sa, se află și o altă sportivă din România, Irina-Camelia Begu.

În perioada 31 ianuarie – 6 februarie, în Victoria Park (Perth) au loc două competiții WTA 500, la care vor concura cinci jucătoare din România. Practic, menirea celor două competiții este de a le readuce jucătoarelor tonusul competițional înainte de turneul de Mare Șlem.

Atmosfera este una bună. Au fost 7 zile pline, fără pauză. Încercăm să profităm de fiecare moment pe care-l avem pentru a ne pregăti. Este important să aibă meciuri înainte de un Grand Slam și e o idee foarte bună că aceste turnee există și calendarul a fost făcut în această manieră, a completat Efremov.

Simona Halep nu a mai evoluat în circuitul WTA din octombrie 2020, însă nu mai are foarte mult de așteptat. Fostul lider mondial se antrenează pe cât se poate de normal și este optimistă că va avea parte de un debut de sezon la înălțime.

Optimism în echipa Simonei Halep, înainte de A.O: ”Nu ne-am antrenat niciodată mai mult!”. Ce strategie are campioana noastră

Simona Halep țintește primul triumf  la Openul Australiei

Pentru Halep, va fi a 11-a oară când se va afla pe tabloul principal de la Openul Australiei. Prima dată s-a aflat în 2011, atunci când a ajuns până în turul trei. Un an mai devreme, pierduse în primul tur al calificărilor.

În cele 10 prezențe de până acum, Simona Halep a bifat de două ori sferturile de finală (2014 și 2015), o semifinală (2020) și o finală (2018), pierdut în fața danezel Caroline Wozniacki, 6-7 (2), 6-3, 4-6.

Două turnee de Mare Șlem a cucerit sportiva din România: Roland Garros în 2018 și Wimbledon în 2019. Alte trei finale disputate au fost pierdute: Roland Garros în 2014 și 2017 și Openul Australiei în 2018.

Urmăriți Playsport.ro și pe