„Simona Halep e avantajată la Australian Open 2021”. Cine a făcut această afirmație despre jucătoarea din România

Catinca Giosanu 22.01.2021, 10:12
„Simona Halep e avantajată la Australian Open 2021”. Cine a făcut această afirmație despre jucătoarea din România

O fostă semifinalistă de la Australian Open susține că Simona Halep e avantajată la turneul de grand slam al anului. Cine a făcut această afirmație despre jucătoarea din România?

„Simona Halep e avantajată la Australian Open 2021”

Simona Halep s-a descurcat destul de bine la competițiile în ultimele sezoane. Acum, sportiva din Constanța se află la Adelaide, unde se antrenează intens. Având în vedere că este numărul 2 în clasamentul WTA, campioana noastră speră să câștige trofeul cel mare.

În încercarea de a opri transmiterea virusului, autritățile australiene au decis să carantinere 72 dintre jucătorii de la Australian Open. Asta, pentru că ei au fost contacți direcți ai unor persoane care s-au aflat în avioanele care i-au dus în Australia. Printre aceștia se numără și iubita lui Ion Ion Țiriac, Sorana Cîrstea. De menționat este că sportivii nu au posibilitatea să iasă la antrenamente.

Spre deosbire de cei 72 de jucători plasaţi în carantină totală, timp de 14 zile, numărul 2 WTA are dreptul de a ieşi din cameră. Halep are la dispoziție 5 ore pe zi, pentru antrenamente şi refacere.

”Într-o cameră de hotel nu poţi reconstitui mişcările pe care trebuie să le faci pe terenul de tenis”

Daniela Hantuchová, semifinalistă la Australian Open 2008, a vorbit recent despre situația din Australia. Fostă ocupantă a locului 5 în lume le-a luat partea

jucătorilor închişi în camere pentru două săptămâni.

Din postura de sportiv de performanţă, e foarte greu să le explici oamenilor de rând aceste lucruri. Te-ai pregătit, ca la carte, în pauza dintre sezoane, ai atins o formă fizică foarte bună, eşti pregătit să ieşi pe teren şi să joci şi, brusc, ţi se spune că trebuie să stai închis într-o cameră, în următoarele 14 zile. E foarte greu să accepţi aşa ceva. Şi, oricât de inventiv ai fi, din păcate, într-o cameră de hotel nu poţi reconstitui mişcările pe care trebuie să le faci pe terenul de tenis”, a declarat Hantuchová.

Sportiva de 37 de ani este de părere că cei care pot ieşi din camere, timp de cinci ore pe zi se vor descurca, fără îndoială, mai bine în primul Grand Slam al anului.

În cameră, lucrând cu greutăţi, pedalând pe o bicicletă, îţi poţi menţine, cât de cât, condiţia fizică. Dar, pentru că nu vei mai face antrenamente specifice tenisului, vei pierde precizia loviturilor, felul în care simţi mingea.“, a mai spus fosta jucătoare de tenis din Slovacia.

Daniela Hantuchova a spus că „Simona Halep e avantajată la Australian Open 2021”
Daniela Hantuchova a spus că „Simona Halep e avantajată la Australian Open 2021” / Sursa Foto: Twitter

”Avantajul e unul incontestabil”

Ea a lăsat să se înțeleagă că Australian Open 2021 va fi un turneu în care anumite jucătoare vor fi, în mod clar, în avantaj. Și asta, pentru că sportive precum Simona Halep ies zilnic la antrenament. Prin urmare, ele vor avea un plus în momentul în care vor începe meciurile.

Avantajul pentru aceşti jucători, mă refer la cei cu dreptul de a ieşi din camere, e unul incontestabil. Când va începe Australian Open, ne putem aştepta la rezultate mai bune din partea acestor jucători, care ies acum pe terenul de antrenament, comparativ cu cei care lovesc peretele camerei cu mingea şi atât”, a conchis Daniela Hantuchová.

Urmăriți Playsport.ro și pe