Ovidiu Burcă, discurs-manifest despre viitorul lui Dinamo! Ce explicații are pentru rezultatele dezastruoase: „Construim un club de la zero”

Olteanu Ștefan 29.08.2022, 16:32
Ovidiu Burcă, discurs-manifest despre viitorul lui Dinamo! Ce explicații are pentru rezultatele dezastruoase: „Construim un club de la zero”

Ovidiu Burcă (42 de ani) este convins că viitorul lui Dinamo va fi unul pozitiv, asta în ciuda faptului că echipa a început sezonul din Liga 2 cu o serie de rezultate dezastruoase. Antrenorul „câinilor” a vorbit în direct, la TV, despre ultimele evenimente care s-au petrecut în jurul clubului din Ștefan cel Mare.

Cum sună viitorul lui Dinamo? Ovidiu Burcă a oferit ultimele detalii din interiorul clubului

După victoria cu Progresul Spartac din runda inaugurală a Ligii 2, scor 1-0, pentru Dinamo au urmat trei eșecuri la rând în campionat, iar viitorul echipei antrenate de Ovidiu Burcă nu pare deloc promițător.

Cu toate acestea, tehnicianul spune că procesul de reconstrucție la nivel de club este abia la început și e convins că în curând vor începe să apară și rezultatele.

„Trebuie să construim o echipă capabilă să se bată meci de meci. Orice jucător pe care îl ducem la o altă echipa, va avea un altfel de randament. La Dinamo presiunea tricoului e foarte mare, nu mulți o gestionează.

Jucătorii abia îi descoperim, abia le descoperim calitățile, defectele, să putem construi un plan tactic. La momentul ăsta avem un lot, atmosfera e bună. Am readus bucătari, încă nu avem un magazioner.

Au rămas la echipă jucătorii care pun dorința lor de afirmare peste interesele materiale. Ăsta e lotul pe care îl avem. Toată lumea a venit pe niște sume care… Că tot am auzit, bombă la Dinamo, butoi de pulbere, tipic.

Face parte din proces, știam că se va întâmpla. Dar au venit pe 2500, 3000 de euro oameni care au jucat în Franța. Cât mai ieftin de atât? În condițiile de acum. În ultimele luni au fost plăți întârziate, jucători neplătiți, dar oamenii au vrut să vină la Dinamo, e o oportunitate pentru ei, vor să crească împreună cu clubul. Și nu doar ei, au venit și jucători români la fel.

Sunt convins că dacă lucrurile vor merge în direcția bună, vor veni și oameni alături de noi. Rezultatele sunt o consecință a ceea ce se muncește în interiorul clubului. Dar lumea la noi, în România, te judecă de sâmbătă până sâmbătă. Dacă vrem Dinamo care să revină în elita fotbalului, trebuie să revină pe alți piloni”, a declarat Ovidiu Burcă, la Digi Sport.

Atac în direcția fostei conduceri. „E o consecință a tot ceea ce s-a întâmplat”

În continuare, antrenorul lui Dinamo a adăugat:

„Tot ce a fost în ultimii ani a fost dezastruos din toate punctele de vedere, sportiv, management. E o consecință a tot ceea ce s-a întâmplat. Toată lumea plecase, nu își asuma nimeni nimic.

Acum și-au asumat, avem nevoie de puțină răbdare și ușor-ușor ne redresăm. Eu am trecut prin lucruri mult mai complicate, am reconstruit un club de la 0, din pământ (n.r. – la Rapid). Știu că e un proces anevoios. Și aici trebuie să fie un moment 0.

Retrogradarea asta cred eu că e un moment 0. Trebuie să instaurăm un nivel de profesionalism la cel mai înalt standard, să educăm jucătorii. Sunt mulți tineri care nu știu ce înseamnă profesionalism, nu știu să gestioneze presiunea tricoului, au înțelegerea jocului la un nivel scăzut.

Am avut și azi o discuție cu ei, la fotbal trebuie să construiești un grup puternic care să aibă un ideal comun, după care treci la următoarele lucruri. Eu cred că suntem pe un drum bun, chiar dacă rezultatele nu arată asta.

Cifrele arată că facem progres. Și la meciul cu Dej s-a văzut, am avut posesie de peste 60%. Într-adevăr, luăm goluri pe niște greșeli, dar există explicații. E dureros când pierzi, dar părerea mea e că rezultatele vor veni în urma unui proces pe care l-am început. E nevoie de timp să construim un club aproape de la 0”, a mai adăugat Ovidiu Burcă, potrivit sursei citate.

Aventura lui Dinamo la Clinceni e aproape de final. „Câinii” își caută altă „casă” pentru meciurile de pe teren propriu.