Ovidiu Sabău se gândește la ieșirea definitivă din fotbal. Mandatul de la U Cluj ar putea fi decisiv pentru tehnician

Robert Zanfir 09.01.2023, 20:28
Ovidiu Sabău se gândește la ieșirea definitivă din fotbal. Mandatul de la U Cluj ar putea fi decisiv pentru tehnician

Ioan Ovidiu Sabău (54 de ani) spune că un eventual mandat ratat pe banca lui U Cluj ar însemna finalul carierei sale de antrenor. Tehnicianul a revenit în breaslă după opt ani de absență.

19 puncte a acumulat U Cluj după 21 de etape jucate în prima parte a sezonului regulat din Superliga. Ardelenii sunt abia pe locul 14, iar emoțiile revenirii în eșaloanele inferioare dau iar târcoale pe „Cluj Arena”. Nu, sper că nu va fi cazul, spune Ovidiu Sabău, care a revenit pe bancă după opt ani de absență.

Ovidiu Sabău vorbește de finalul carierei, dacă va rata la U Cluj

U Cluj se află în cantonamentul de pregătire din Antalya. „Șepcile roșii” au jucat deja o primă partidă de verificare, pierdută cu cei de la Zurich. A fost un început cu stângul pentru Ovidiu Sabău, care este convins că are puterea de a salva echipa.

„Pe umerii mei este o mare responsabilitate că am acceptat, dar am și cerut timp să gândesc și să analizez toate variantele. Am multă energie, dorință și capacitate, am acumulat experiență stând deoparte. Acum pot să salvez această echipa. E foarte greu să înțelegi ce mi-am asumat venind la această echipă. Mă macină un sentiment și sunt legat de club”, a declarat antrenorul pentru Gsp. Sabău se plânge, totuși, de nivelul fotbalului românesc:

„(dacă s-a schimbat ceva față de ultimii ani – n.r.) Nu s-a schimbat. Mai ales din punct de vedere financiar. Stăm mult mai slab. Acum 7-8 ani, erau alți bani în fotbal și un campionat mult mai puternic. Erau 7-8 echipe care se luptau la titlu. Erau salarii de 400-500 de mii de euro, jucători bine plătiți. Vorbim de Vaslui, Galați, Urziceni în perioada respectivă. Nu mai spun de Timișoara și de celelalte echipe, CFR, Steaua, Rapid, Dinamo”, a mai spus tehnicianul.

„Mi-ar fi foarte greu să accept retrogradarea lui U Cluj”

Ovidiu Sabău este convins că își va juca ultima carte pe banca lui U Cluj. „Moțul” spune că și-a pus în temă jucătorii și că, deși nu ia în calcul un eșec, acesta ar fi ultimul din cariera sa.

„Sper să nu se întâmple. Nu iau în calcul. Pentru mine este posibil să se încheie cariera de antrenor. Mi-ar fi foarte greu să apese pe umerii mei o retrogradare cu Universitatea Cluj. Mi-ar fi foarte greu să accept. Am intrat și îmi asum.

Îmi doresc enorm de mult să reușesc, dar peste un eșec mi-ar fi foarte greu să trec. Asta e realitatea. Poate că la alt nivel, copii și juniori, dar la seniori n-aș mai avea motivația. Le-am spus și jucătorilor că am mare încredere, la cum arătăm și cum ne pregătim, că ne putem salva fără probleme.

Nu vreau să mă gândesc că lucrurile vor merge atât de prost. Să nu avem calitate sportivă, umană, să nu fim o echipă bine pregătită, organizată și să se întâmple un astfel de scenariu. Nu mă gândesc și nu iau în calcul, la cum ne pregătim. Cred că avem și o oarecare stabilitate la nivel financiar. Deci nu. E o întrebare destul de dură (râde)”, a încheiat Sabău.

Universitatea Cluj a fost învinsă, sâmbătă, la Belek, de FC Zurich, cu scorul de 3-1. „U” va disputa următorul meci amical pe 10 ianuarie (ora 16:00), contra formaţiei maghiare Debrecen (locul 7 în prima ligă).

U Cluj, Gaz Metan, Gloria, Poli Timișoara, Târgu Mureș și Rapid sunt echipele antrenate de Ovidiu Sabău de-a lungul carierei.

E păcat că sunt anumiți antrenori care nu antrenează de foarte mult timp și de la care ai foarte multe lucruri de învățat. E un minus pentru fotbalul românesc. În fotbalul nostru contează mai mult relațiile între președinți, primari și anumiți oameni decat valoarea reală. Dacă nu faci compromisuri e mai greu și probabil de asta nici nu a antrenat până acum,
Alex Chipciu

Urmăriți Playsport.ro și pe