Pandemia închide porțile stadioanelor din România! Primul meci fără spectatori din Liga I de la impunerea noilor restricții

Olteanu Ștefan 04.10.2021, 13:23

Pandemia închide treptat dar sigur porțile stadioanelor din România. Deși autoritățile nu au luat această decizie momentan, fiind încă permis accesul suporterilor vaccinați pe stadion, un club din Liga I și-a retras biletele de la vânzare. Academica Clinceni a făcut anunțul cu puțin timp înaintea duelului cu FC Botoșani din runda a 11-a.

Porțile stadioanelor din România, închise din nou de pandemie? Ce decizie a luat Academica Clinceni

Porțile stadioanelor din România ar putea fi închise din nou de pandemie, iar cluburile din Liga I încep să se împace cu acest gând. Cel puțin asta reiese din ultima decizie a Academicii Clinceni, club care a retras de la vânzare biletele pentru următorul meci din campionat.
Academica o întâlnește pe FC Botoșani în această seară, de la 20:30, iar duelul este programat pe stadionul din Ștefan cel Mare. Rata de infectare din București a crescut deja la aproape 9 la mie, iar organizatorii meciului au luat decizia să scoată biletele de la vânzare.
În acest context, la duelul dintre Academica Clinceni și Dinamo se va permite accesul doar pe baza invitațiilor la tribuna 0.

Ultima decizie a CNSU: câți suporteri au voie pe stadioane în acest moment

Incidența cazurilor de coronavirus este într-o creștere alarmantă pe tot teritoriul României în ultimele zile. În acest context, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a venit cu noi reglementări referitoare la accesul fanilor la competițiile sportive în următoarea perioadă.
Astfel, în localitățile unde incidența depășește 6 la mie, stadioanele pot fi umplute în proporție de maxim 50% și doar persoanele vaccinate vor avea acces la bilete:

Art.4 – (1) Se propune modificarea și completarea măsurilor adoptate pentru prevenirea răspândirii și controlul infecțiilor generate de virusul SARS-CoV-2, valabile pe perioada stării de alertă, la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori, astfel:

– a) desfășurarea competițiilor sportive organizate în spații închise sau deschise, poate fi realizată, doar în intervalul orar 5,00-24,00, cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARSCoV-2 și sunt asigurate măsuri pentru purtarea măștii de protecție precum și o distanță de minimum 1 metru între spectatori”, informează CNSU.

Peluza Sud face un anunț incredibil. Boicotează meciurile Stelei! Ce îndemn au pentru ceilalți suporteri roș-albaștri.

Urmăriți Playsport.ro și pe