Pandemia lovește din nou! Fanii lui Liverpool nu își vor vedea favoriții, de Boxing Day

Bordei Radu / 23.12.2021, 14:51
Pandemia lovește din nou! Fanii lui Liverpool nu își vor vedea favoriții, de Boxing Day

Pandemia lovește din nou în Premier League. De ce le era frică șefilor fotbalului din Anglia, nu au scăpat. Pandemia va afecta chiar celebrul Boxing Day, tradiționala etapă din a doua zi de Crăciun. Deja două partide au fost amânate și ar putea urma și altele.

Fanii lui Liverpool s-au bucurat de spectacolul oferit de favoriți, în Carabao Cup, contra celor de la Leicester. A fost un meci dramatic, în care „cormoranii” au egalat, dramatic, în prelungiri, după ce au fost conduși cu 2 la 0 și 3 la 1. Liverpool s-a calificat în semifinale, după executarea loviturilor de pedeapsă. A fost sărbătoare pe Anfield, dar acum suporterii au primit vestea proastă. De Boxing Day vor sta acasă.

Pandemia lovește din nou fotbalul din Anglia. Boxing Day, în pericol. Două partide au fost deja amânate

Meciul dintre Liverpool și Leeds este principala „victimă” de până acum. Duelul dintre Jurgen Klopp și Marcelo Bielsa se lasă așteptat, din cauza pandemiei. Leeds este clubul lovit de coronavirus și echipa nu avea jucători suficienți să intre pe teren, cu Liverpool. Și partida dintre Wolves și Watford a fost amânată. Echipa lui Claudio Ranieri are, în acest moment, 8 fotbaliști indisponibili.

La Watford situația este ceva mai bună, echipa ar putea să dispute următoarea partidă, de pe 28 decembrie, cu West Ham. În schimb la Leeds situația este mai gravă, baza sportivă a fost închisă și ea și nimeni nu se poate pregăti, deocamdată.

Știm că este o decizie care va dezamăgi mulți fani, care și-au făcut deja planuri, au cumpărat bilete. Înțelegem frustrarea acestora, dar este cea mai bună decizie posibilă. Starea de sănătate a jucătorilor primează și aceștia trebuie să fie protejați. Este o perioadă specială, din păcate trebuie să luăm această decizie, a fost comunicatul Ligii din Anglia

Suporterii celorlalte formații se roagă, acum, ca pandemia să îi ocolească măcar de Boxing Day.

Incidente majore între fani, la un derby londonez

Pe lângă pandemie, șefii fotbalului mai au o problemă. Huliganii au început să își facă iar simțită prezența, prin incidente în afara stadioanelor. S-a întâmplat la meciul dintre Tottenham și West Ham.

Suporterii lui West Ham au fost escortați de poliție la stadion, dar la porți un grup numeros a nimerit lângă o grupare mare de fani rivali. Cele două tabere au început să cânte, să înjure, iar de aici până la o confruntare nu a fost decât un pas. Au izbucnit mai multe incidente, în care s-au împărțit pumni sau s-au aruncat cu sticle și alte obiecte în rivali. O parte din suporteri au avut nevoie de îngrijiri medicale. Poliția a intervenit și ea în forță și lucrurile au degenerat. Din fericire, spiritele s-au clamat repede și polișia a anunțat că va începe mai multe investigații pentru a depista suporterii recalcitranți.