Ianis Hagi, înger și demon pentru Rangers! Ce scriu jurnaliștii scoțieni despre prestațiile românului în 2021

Moldoveanu Camelia / 27.12.2021, 15:00
Ianis Hagi, înger și demon pentru Rangers! Ce scriu jurnaliștii scoțieni despre prestațiile românului în 2021

Ianis Hagi nu a reușit să înscrie în meciul de Boxing Day, însă prestația sa a fost peste cele anterioare. Giovanni van Bronckhorst l-a folosit pe șeptarul român pe postul de inter stânga în victoria cu St. Mirren, scor 2-0. Cu toate că a primit cea de-a doua cea mai mare notă din partea presei din Scoția, jurnaliștii sunt de părere că fiul lui Gică Hagi a fost înger și demon pentru Rangers pe tot parcursul anului.

De Boxing Day, Ianis Hagi a primit o notă impresionantă

Pentru că Rangers a avut meci de Boxing Day, Gică Hagi și familia sa au decis să meargă în vizită la Ianis, în Scoția, pentru a petrece Crăciunul împreună. „Regele” a putut să-și urmărească fiul pe teren în meciul câștigat cu 2-0 contra acelor de la St. Mirren. În această confruntare Ianis a fost folosit de către Giovanni van Bronckhorst pe postul de inter stânga, asta după ce a fost extremă dreapta de mai multe ori și nu a avut prestații prea bune.

Cu toate că nu a reușit să fie decisiv în acest meci, Ianis Hagi a primit din partea Football Scotland nota 7. A fost a doua cea mai mare notă acordată de presa din Scoția. „Prințul” a fost schimbat în minutul 68 cu Van Brockhorst.

A reușit să găsească spații libere în apărarea adversă și a reușit împletit multe pase cu colegii. A apărut mereu în poziții de finalizare”, au notat cei de la Football Scotland.

„Ianis a stagnat puțin și e clar că e frustrat”

Plecarea lui Steven Gerrard l-a afectat destul de mult pe Ianis Hagi, lucru remarcat și de către Scoției. Presa locală consideră că șeptarul român este frustrat de prestațiile sale din ultima vreme, însă dă semne că poate deveni un fotbalist care să câștige de unul singur o confruntare. Concluzia pentru prestația din acest an: înger și demon pentru Rangers.

După ce a terminat sezonul trecut ca cel mai bun pasator din campionatul Scoției, în ciuda accidentărilor și a celorlaltor provocări, se poate spune că Ianis a fost cel mai bun om în prima parte a anului.

Ianis Hagi continuă să fie providențial pentru club în momente-cheie ale meciurilor. Golul său cu Brondby în Danemarca a fost inegalabil. După schimbarea de antrenor, Ianis a stagnat puțin și e clar că e frustrat din cauza faptului că e jucat mai mult în bandă.

Dar, vor fi multe șanse pentru acest mijlocaș talentat în lunile ce urmează. Ar fi nedrept să nu îi recunoaștem contribuția foarte matură într-o echipă destul de tânără. Poate că vârsta sa fragedă este dată de gol de incapacitatea de a fi constant și de unele performanțe modeste.

Totuși, dacă succesul precoce în tricoul lui Rangers ne spune ceva, este că există în el potențialul de a ajunge acel fotbalist care câștigă de unul singur meciurile”, au scris scoțienii.