Panică în Marele Premiu de la Monaco! Steag roșu după ce monopostul lui Mick Schumacher s-a rupt în două

Octavian Vasilescu / 29.05.2022, 18:16

Pilotul Mick Schumacher (23 de ani) a produs un accident grav în Marele Premiu de Formula 1 de la Monaco. Fiul legendarului Michael Schumacher (53 de ani) a rupt în două monopostul Haas.

Marele Premiu de la Monaco a început cu întârziere din cauza ploii. În turul 30, cursa a fost oprită după ce Mick Schumacher a intrat în parapet și monopostul său s-a rupt în două! Organizatorii au fost nevoiți să scoată toate mașinile de pe pistă, pentru a reface zona de protecție.

Mick Schumacher, accident grav la Monaco

Mick Schumacher este teafăr și în afara oricărui pericol. Fiul lui Michael Schumacher a ieșit singur din monopostul avariat. Acesta a pierdut controlul în zona Piscinei, s-a învârtit de câteva ori pe circuit, după care a lovit parapetul și monopostul s-a rupt în două.

VIDEO Momentul accidentului

Un astfel de accident este foarte costisitor pentru o echipă din Formula 1. Pentru a reface mașina, echipa Haas va fi nevoită să achite peste 1 milion de euro. Este pentru a doua oară când Mick Schumacher rupe în două un monopost F1. S-a mai întâmplat în calificările din Marelui Premiu al Arabiei Saudite.

Haas a rămas fără pilot în cursă după ce și Kevin Magnussen (29 de ani) a fost nevoit să abandoneze în Principat.

Cursa de la Monaco s-a reluat la circa 20 de minute după accidentul provocat de Mick Schumacher. Pilotul se află în afara oricărui pericol și se află acum în zona boxelor, unde va fi consultat de medicii echipei, pentru orice eventualitate. Mick Schumacher nu a punctat până acum în Formula 1, dar este un pilot de mare perspectivă.