Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep. Prezența în echipa României i-a speriat pe jurnaliști

Gabriel Peneș 21.03.2021, 11:19
Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep. Prezența în echipa României i-a speriat pe jurnaliști

Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep. Prezența în echipa României i-a speriat pe jurnaliști. Deși, inițial, declarase că are alte priorități pentru acest an, numărul 3 mondial s-a răzgândit. Halep va fi în echipa tricoloră pentru întâlnirea cu Italia, din „Billie Jean King Cup”, noua denumire a Fed Cup.

Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep

O răzgândire ce produce frisoane adversarelor din Fed Cup. Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep. Pe 16 și 17 aprilie, la Cluj, România o va înfrunta pe Italia în barajul de menținere în Grupa Mondială a „Billie Jean King Cup”. Fosta Fed Cup, rebotezată după numele marii jucătoare americane. Spre finalul lunii trecute, lucrurile erau clare. Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei noastre, anunța că Halep are alte priorități pentru acest an.

Simona a avut un început bun de sezon, la fel și Irina Begu, și Sorana Cîrstea. Tenisul românesc este încă foarte în față pentru 2021. Nu vom conta pe Simona (n.r. – pentru Fed Cup); anul acesta vrea să se concentreze pe Jocurile Olimpice, care înseamnă pentru ea ceva extraordinar. Vrea să își facă programul cu perioade de pregătire pentru Grand Slam-uri și Jocurile Olimpice”, a spus Florin Segărceanu, la Digisport.

 Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep. Prezența în echipa României i-a speriat pe jurnaliști
Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep. Prezența în echipa României i-a speriat pe jurnaliști. Monica Niculescu este noul căpitan-nejucător al echipei de Fed Cup

Prezența în echipa României i-a speriat pe jurnaliști

Dar, între timp, „s-a modificat schimbarea”. În primul rând, acum câteva zile, Segărceanu a anunțat că renunță la poziția de căpitan al echipei feminine de Fed Cup. El a invocat nevoia de „sânge proaspăt” și faptul că are, totuși, o vârstă.

Decizia mea este una ca urmare a ce se întâmplă acum cu echipa. Este mai bine să fie un sânge proaspăt la echipă. Eu, în curând, voi împlini 60 de ani, așa că am zis că poate e mai bine să vină altcineva la conducere”, a spus Segărceanu pentru digisport.ro.

A venit o numire oarecum surprinzătoare: Monica Niculescu, jucătoare încă activă. Ea are 33 de ani și este locul 152 WTA. Monica este renumită în circuitul mondial pentru loviturile ei „tăiate”. Ea este un adevărat Jacques Secretin al tenisului de câmp feminin. Secretin a fost un mare jucător francez, dar de tenis de masă, faimos pentru defensiva sa ce-i exaspera pe adversari. La scurtă vreme după numirea Monicăi Niculescu în funcția de antrenor, a venit și răzgândirea lui Halep.

O să încep cu partea în care am declarat anul trecut în decembrie că nu o să joc FED Cup, că am turneu săptămână de săptămână și aș fi vrut să fiu cât se poate de fresh la Jocurile Olimpice. Dar, nejucând luna aceasta deloc, am avut timp să mă odihnesc, să mă recuperez și vreau să spun că o să joc Fed Cup”, a spus Simona Halep la emisiunea „Așii Tenisului”.

 Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep. Prezența în echipa României i-a speriat pe jurnaliști
Panică printre italieni după ultimul anunț al Simonei Halep. Prezența în echipa României i-a speriat pe jurnaliști. Florin Segărceanu a renunțat la funcția de căpitan al echipei de Fed Cup/Sursa foto: Facebook – Federația Română de Tenis

Meciul cu Italia va avea loc între 15-17 aprilie, la Cluj

Jurnaliștii italieni au intrat în panică la auzul veștii. Ei consideră că șansele Italiei la victorie s-au diminuat drastic din această cauză în meciul ce va avea loc între 15-17 aprilie, la Cluj.

Simona Halep schimbă strategia şi anunţă surprinzător prezenţa la partida dintre Italia şi România. După această ştire, că gazdele vor putea conta pe cea mai bună jucătoare, şansele echipei conduse de Tathiana Garbin scad considerabil”, au scris ziariștii italieni, citați de gsp.ro.

La ora actuală, cea mai bine clasată italiană este Camila Georgi 29 de ani), locul 84 mondial. Din lotul Italiei ar putea face parte și veterana Sara Errani (33 de ani). Fosta finalistă de la Roland-Garros din 2012 este jucătoarea italiană cu cele mai multe victorii pe zgură, 180. Ea ocupă acum doar locul 109 WTA.