Paradoxal: FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci

Gabriel Peneș 23.02.2021, 14:22
Paradoxal: FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci

Paradoxal: FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci, Visul lui Gigi Becali de a avea doar jucători români în lot e aproape împlinit. În afară de muntenegreanul Radunovic, ceilalți doi „străini” sunt deja ieșiți din grațiile lui Becali și ale antrenorului. E vorba de grecul Soiledis și croatul Vukusic. Iar „românizarea” lotului s-ar putea întoarce împotriva lui Becali. O analiză făcută de GSP arată că FCSB e în pericol să nu aibe niciun titular la naționala lui Rădoi.

Paradoxal: FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci

Paradoxal: FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci. Debutul în preliminariile CM 2022 se apropie pentru națională. În martie ea va avea de disputat 3 meciuri din grupa J: cu Macedonia de Nord, Germania și Armenia.

Este foarte posibil ca în primul „11” al echipei conduse de Mirel Rădoi să nu se afle niciun jucător de la FCSB. Tineri, cotați bine – cel puțin de patron – dar fără experiența necesară la nivel de națională de seniori. Este rodul „românizării” lotului, vechiul vis al lui Gigi Becali. O analiză făcută de GSP arată clar că șansele de a avea un titular în naționala României sunt minime pentru roș-albaștri.

Paradoxal: FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci
Paradoxal: FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci. Portarul Andrei Vlad e, probabil, singurul ce poate spera să intre în primul „11”

Portarul Andrei Vlad, singurul care are o șansă reală

Portar. Paradoxal, singurul care are o șansă reală de a fi titular în națională e Andrei Vlad. După retragerea lui Tătărușanu se părea că urmașul lui va fi Cristi Bălgrădean. Dar gafele acestuia l-au scos din „grațiile” lui Rădoi. Așa că Vlad e privit ca un posibil titular. Vestea proastăe că Niță a devenit titular indiscutabil la Sparta Praga, o echipă cu un sezon bun în Cehia, unde e pe locul 2. Prestațiile fostului goalkeeper de la FCSB au fost apreciate de antrenor.„ În acest moment, din informațiile GSP, între cei doi se dă bătălia pentru cine va apăra la națională, E foarte posibil însă ca în raportul Niță – Vlad să conteze experiența, unde primul câștigă în mod autoritar”, scrie GSP.

Fundaș dreapta. E un post pe care în toamna trecută evolua Crețu. Randamentul său l-a determinat pe Rădoi nu doar să-l cheme la lot, ci și să-l titularizeze cu Irlanda de Nord. La scurt timp după această convocare însă, Gigi Becali a șocat: l-a scos din echipa de start! Iar în 2021, în cele 9 etape disputate, Crețu a mai fost titular o singură dată, dar și atunci a fost înlocuit la pauză! În aceste condiții, scrie GSP, FCSB a pierdut orice șansă de a emite pretenții la a avea jucător pe poziția de fundaș dreapta. Favorit ca titular este Mogoș, jucătorul lui Chievo.

Stoperi. E postul pe care Gigi Becali a făcut, probabil, cele mai multe experimente și pe care a rulat cel mai mare număr de jucători. Chiar și aici a avut un fotbalist care s-a aflat în primul „11″ al naționalei în toamna trecută, e vorba despre Iulian Cristea, dar pe care l-a scos deja din echipă la FCSB, pentru a le face loc, mai întâi, lui Nedelcu și Haruț, ulterior lui Ovidiu Popescu, scrie GSP. Aici, Chiricheș (Sassuolo), Burcă (CFR Cluj) , Toșca (Gaziantep) și Nedelcearu (AEK Atena)sunt jucătorii cu mari șanse de titularizare.

Paradoxal FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci
Risto Radunovic va fi titular aproape sigur. Dar în naționala Muntenegrului/Sursa foto: Twitter – @fcsbofficial

Radunovic, titular sigur. Dar pentru naționala Muntenegrului

Fundaș stânga. FCSB are pe această poziție un fotbalist cu șanse aproape de 100% să îmbrace tricoul naționalei în martie. Doar că acesta e chiar singurul străin din lot. Radunovic a fost și în toamna trecută om de bază pentru Muntenegru și foarte probabil că va fi la fel și acum. Muntenegru e într-o grupă foarte grea, alături de Olanda, Turcia, Norvegia, Letonia și Gibraltar, însă cele 3 meciuri de la final de martie par a fi blânde: în deplasare cu Letonia, acasă cu Gibraltar și Norvegia. În analiza GSP, Bancu (U Craiova) și Camora (CFR Cluj) sunt favoriții la titularizare.

Închizător. Șut, Simion și Perianu sunt jucătorii folosiți de FCSB pe acest post. Conform GSP, niciunul dintre ei nu poate emite pretenții pentru prima reprezentativă, unde va juca Răzvan Marin, cel care are 23 de meciuri, 22 din primul minut, pentru Cagliari, în Serie A. În schimb, ei pot fi variante pentru naționala de tineret, dar mai mult de lot, nu la nivel de titulari, Postul pare și acolo antamat tot de un fotbalist care joacă în Italia și pe care îl cheamă tot Marin. E vorba despre Marius Marin, de la Pisa, din Serie B.

Paradoxal FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci
Dennis Man trece prin perioada de adaptare la Parma. Postul lui ar putea fi ocupat, cel mai probabil, de Ianis Hagi care marchează pentru Rangers

Dennis Man încă n-a demonstrat mai nimic la Parma, în timp ce Ianis Hagi dă goluri la Rangers

Mijlocaș ofensiv. FCSB propune doi jucători cu evoluții excelente pe parcursul actualului sezon. Tănase e golgeterul Ligii 1, în vreme ce Moruțan e cel mai bun pasator! Totuși, conform analizei GSP, rivalii lor pe post par să fie mai bine plasați. Stanciu e lăudat meci de meci de către antrenorul Slaviei Praga și, oricum, e un senator de drept la națională. Craioveanul Cicâldău are și el un foarte mare avantaj în comparație cu cei doi jucători de la FCSB: se pliază mult mai bine pe profilul unui jucător „box-to-box”, care face și defensivă. În cărți ar putea intra și Bicfalvi, care a fost om de bază la Ural, în prima parte a sezonului, unde a bifat 15 meciuri și 5 goluri. El a fost cel care a marcat golul de la Belfast, cu Irlanda de Nord!

Atacant dreapta. Dacă nu l-ar fi vândut pe Man la Parma și Dennis ar fi continuat evoluțiile foarte bune pe care le-a arătat la FCSB, acesta să fi avut șanse mari la titularizarea în tricolor. Așa, cum la Parma nici nu prea joacă și nici nu prea produce mare lucru, Man aproape sigur nu va fi o soluție de bază pentru Rădoi. Mai ales că precedenta apariție, cu Irlanda de Nord, a fost una dezamăgitoare, practic a fost cel mai slab de pe teren. În locul său, Octavian Popescu a avut câteva prestații remarcabile, după care Cornel Dinu a spus că ar putea să fie o soluție pentru națională. În ultima vreme a scăzut ca nivel și foarte probabil că la doar 18 ani, pe care i-a împlinit în decembrie 2020, să fie prea crud pentru un post de titular la reprezentativa mare, unde Ianis Hagi pare să fie varianta numărul 1.

Paradoxal FCSB are o echipă de români tineri și cu potențial, dar sunt șanse mici să aibă vreun titular la națională la următorul meci
După ce că trecea printr-o mare criză de formă, Florinel Coman a mai fost și prins conducându-și fără permis valabil

Florinel Coman, de la extaz la agonie. Șanse mici de a fi titular

Atacant stânga. În septembrie 2020, Florinel Coman avea o formă fabuloasă, motiv pentru care a fost titularizat de Rădoi în deplasarea cu Austria. A făcut un meci senzațional, a fost printre cei mai buni, alături de Alibec, și părea că și-a câștigat postul în tricolor. A urmat o accidentare gravă, apoi o formă care nu-l recomandă pentru a emite pretenții să apară din primul minut sub comanda lui Mirel. Acum are probleme suplimentare cu posibilul dosar penal pentru conducere fără permis. E un post pe care avem probleme mari. Mitriță s-a accidentat, dar oricum ieșise, practic, din cărți odată cu plecarea în Arabia Saudită. Mihăilă dă semne de revenire, însă el încă n-a debutat pentru prima reprezentativă, astfel că tot varianta Maxim rămâne cea mai viabilă, e de părere GSP în analiza sa.

Atacant central. E o poziție pe care Gigi Becali n-are cum să aibă pretenții la națională. Nu există un atacant clasic la FCSB, iar acest rol a fost îndeplinit pe parcursul actualului sezon de Adrian Petre, Buziuc, Tănase, Coman, Vukusic, Octavian Popescu, chiar și de Man și de Olaru. Rădoi are probleme mari pentru găsi soluții. Florin Andone e accidentat de multă vreme, s-a rupt și Alibec, iar Budescu, care avea o formă bună, a plecat la o echipă din Arabia Saudită care se luptă pentru a evita retrogradarea. Chiar și George Pușcaș a lipsit 3 luni, din cauza unei accidentări. A revenit de curând, iar în ultima săptămână a bifat 18 minute pentru Reading. În schimb, Keșeru marchează pe bandă rulantă în Bulgaria și e opțiunea principală acum.

În actualul lot al roș-albaștrilor, fotbalistul cu cele mai multe apariții în echipa națională de seniori e Florin Tănase, care nici el nu se poate lăuda cu o cifră deosebită. A bifat doar 5 meciuri, primul fiind în urmă cu 7 ani, în amicalul cu Albania, disputat în mai 2014. Conform GSP, în afara lui, cu prezențe în tricolor mai sunt doar Coman (4), Iulian Cristea (3), Nedelcu (2) și Valentin Crețu (1). Niciunul dintre cei 5 n-are vreun gol marcat. În total, selecțiile pe care le adună ajung doar la 15, nivel pe care l-au depășit jucători precum Alibec (17), Bancu (17), Toșca (23).