Partenerul lui Djokovic a început colaborarea cu Simona Halep. Cum a trăit primul meci de la Dubai

Giosanu Catinca / 15.02.2022, 08:42
Partenerul lui Djokovic a început colaborarea cu Simona Halep. Cum a trăit primul meci de la Dubai

Simona Halep nu a avut antrenor la meciul cu Alison Riske (SUA, 53 WTA), în primul tur la Dubai. Ea s-a bazat pe forțele proprii, dar a beneficiat și de sprijinul unui colaborator de la Academia lui Patrick Mouratoglou.

Chiar și fără antrenor, constănțeanca a învins-o pe sportiva din Statele Unite, scor 6-2, 6-4 în primul tur la Dubai. Românca a fost atent monitorizată de partenerul lui Djokovic.

Noul colaborator al Simonei Halep e pus pe fapte mari

Arnaud Restifo, francezul de la Academia lui Patrick Mouratoglou, s-a aflat pentru prima oară în loja Simonei Halep la un meci oficial.

Arnaud Restifo a fost partenerul de antrenament al mai mult nume mari din tenisul mondial, precum Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Stefanos Tsitsipas. Francezul, fost număr 1517 ATP, este licențiat în științe sociale și în management sportiv. Totuși, nu a avut ocazia să stea în loja Simonei Halep până la Duty Free Tennis Championships, turneu care va continua până pe 19 februarie.

În timpul meciului de luni dintre Simona Halep și Alison Riske, câștigat cu ușurință de jucătoarea noastră, francezul de 25 de ani a fost extrem de concentrat. Tânărul s-a așezat în loja Simonei, alături de preparatorii fizici Teo Cercel și Alex Tănase și a urmărit cu mare atenție fiecare schimb de mingi. A fost o prestație excelentă a Simonei, care s-a impus în minimum de seturi, în ciuda faptului că a venit fără antrenor la turneul din Emiratele Arabe Unite.

Cum s-a descurcat Simona Halep la meciul cu Alison Riske

Simona Halep a părut invincibilă în primul set al partidei și a reușit break-ul la al doilea serviciu al adversarei. După ce a confirmat break-ul, Simo a câștigat din nou pe serviciul lui Riske. Jucătoarea noastră și-a conservat avantajul de dublu-break și a închis primul set la 6-2.

În cel de-al doilea set al înfruntării, americanca a fost mai agresivă, dar Halep a gestionat bine situația. Simona a păstrat avantajul break-ului făcut la primul game al setului secund și a închis partida la 6-2, 6-4.

Campioana de la Roland Garros și Wimbledon și-a adjudecat victoria după o oră și 12 minute.

Românca va participa în continuare la turneul WTA 1000 de la Doha (20 – 26 februarie). Ea va fi și acolo însoțită de Arnaud Restifo.