Patrick Mouratoglou se înclină în fața românilor după succesul obținut de Simona Halep la Toronto

Dumitru Adrian 15.08.2022, 07:21
Patrick Mouratoglou se înclină în fața românilor după succesul obținut de Simona Halep la Toronto

Simona Halep este campioana de la Rogers Cup, ediția 2022. Românca a câștigat cu Haddad Maia, 6-3, 2-6, 6-3, după un meci dramatic. Este primul titlu de la Toronto pentru fostul număr 1 mondial și al treilea de la Rogers Cup.

Pentru că a câștigat turneul WTA 1000 din Canada, Simona Halep a ajuns la 24 de titluri în întreaga carieră. Campioana noastră a beneficiat în urma victoriei de 439.700 de dolari şi 900 de puncte.

Patrick Mouratoglou, omul despre care chiar Simona Halep spune că a apărut ca o minune în viața ei, a făcut o declarație mai puțin obișnuită.

Mouratoglou le-a mulțumit românilor: „Nu am mai văzut un asemenea popor”

Antrenorul francez le-a mulțumit românilor pentru susținerea necondiționată de care au dat dovadă față de Simona Halep.

”În primul rând, vreau să le mulțumesc românilor din tribune care au încurajat-o pe Simona pe parcursul unei săptămâni încheiate cu o victorie. Nu am mai văzut un asemenea popor care își sprijină atât de puternic campioana, peste tot în lume.

În al doilea rând, vreau să le mulțumesc celor din echipă care au fost aceste zile alături de Simona. În al treilea rând, vreau să o felicit pe Simona. Ai fost un competitor incredibil toată săptămâna și ai demonstrat încă o dată de ce ai o carieră atât de necruțătoare. Încă o dată, este o onoare pentru mine să fiu alături de tine.

Este primul nostru titlu împreună și este unul mare, cu 18 din primele 20 de jucătoare din Top WTA la start. Înseamnă mult și ne face să ne dorim mai mult. Luni, vei reveni în Top 10, o nouă bornă”, a scris Patrick Mouratoglou, pe Facebook.

Simona Halep, mesaj cu dedicație pentru Patrick Mouratoglou

Imediat după ce și-a adjudecat turneul de la Toronto, Simona Halep a vrut să îi transmită un mesaj cu totul special antrenorului său.

„Mulțumesc. Am multe de spus, dar sunt epuizată. Felicitări lui Beatriz, mulțumesc pentru azi, a fost o bătălie excelentă, mi-ai dat mult de muncă. Este un loc special pentru mine, am mai câștigat de două ori la Montreal. Vă mulțumesc că ați venit, sunteți atât de mulți romani, canadieni.

Mulțumesc lui Patrick, pentru că a crezut atât de mult în mine. Acum câteva luni nu mă puteam gândi că aș putea câștiga un astfel de turneu. Sper să vină cât mai multe astfel de trofee. Sper că te-am făcut mândru, nu am jucat așa cum ar fi trebui”, a declarat Simona Halep la finalul partidei.