Patru echipe din Italia se bat pe semnătura celui mai dorit jucător român al momentului. Transferul s-ar putea produce în zilele viitoare

Gabriel-Alexandru Ioniță 08.07.2022, 18:39
Patru echipe din Italia se bat pe semnătura celui mai dorit jucător român al momentului. Transferul s-ar putea produce în zilele viitoare

Marius Marin este la mare căutare în Italia, după sezonul foarte bun pe care l-a avut la Pisa. Presa din Italia a scris în ultima perioadă despre faptul că nu mai puțin de 4 echipe din Serie A sunt interesate de serviciile sale, dar momentan nu reușesc să ajungă la o înțelegere cu conducerea formației de Serie B.

Marius Marin este dorit de 4 echipe de mare tradiție din Italia

Concret, este vorba despre Torino, Bologna, Sampdoria și Udinese, echipe cu mare tradiție în fotbalul italian, dar care în ultimul sezon s-au luptat în a doua parte a clasamentului din Serie A. Toate au fost impresionate de evoluțiile foarte solide pe care Marius Marin le-a avut în sezonul trecut pentru Pisa.

Internaționalul român în vârstă de 23 de ani a fost printre cei mai importanți jucători ai echipei care a fost extrem de aproape să promoveze în Serie A. Pisa a jucat barajul de promovare, după ce a ratat la limită promovarea directă, contra celor de la Monza. Echipa patronată de Silvio Berlusconi s-a impus la capătul unui retur dramatic, terminat cu scorul de 4-3, și a ajuns pentru prima dată în istorie în elita fotbalului italian.

Marius Marin a jucat nu mai puțin de 40 de meciuri în toate competițiile în sezonul trecut și a fost extrem de constant. De altfel, evoluțiile de la Pisa l-au adus pe mijlocașul central în atenția selecționerului Edi Iordănescu, cel care a mizat foarte mult pe serviciile sale în cele 6 meciuri la care s-a aflat pe banca echipei naționale.

În acest context, este firesc pe undeva ca echipele din a doua jumătate a clasamentului din Serie A să se intereseze de serviciile lui Marius Marin. Mai ales că el este încă destul de tânăr, la cei 23 de ani ai săi, iar în același timp are deja o experiență destul de bogată în fotbalul din Italia.

Udinese a oferit 3 milioane de euro pentru român, Pisa ar solicita 5 milioane

După cum PlaySport a informat în exclusivitate, Udinese este ultima echipă care s-a înscris în cursa pentru semnătura mijlocașului român și prima care a venit și cu o ofertă concretă. Aceasta este de 3 milioane de euro, dar este considerată cam mică de către cei de la Pisa. Din acest motiv, clubul din Udine nu a primit încă un răspuns concret.

Presa din Italia notează că Marin este considerat un jucător indispensabil pentru Pisa în acest moment. Această echipă nu concepe să rateze promovarea în Serie A și în sezonul viitor. Astfel, conucerea clubului ar fi dispusă să renunțe la român doar în cazul unei oferte foarte avantajoase. Iar, conform jurnaliștilor din Peninsulă, suma cerută de Pisa s-ar situa în acest moment. în jurul valorii de 5 milioane de euro.

Până în prezent, Marius Marin nu a discutat personal cu niciun club din cele interesate de serviciile sale. Ceea ce este firesc, în condițiile în care el nu a intrat în ultimele 6 luni de contract cu Pisa. Iar clubul de care aparține nu a ajuns la un acord cu un eventual cumpărător.