Patru jucători importanți pleacă de la Liverpool. Anunțul oficial

Bogdan Solomon 17.05.2023, 23:27
Patru jucători importanți pleacă de la Liverpool. Anunțul oficial

Chiar dacă au mai rămas trei etape până la finalul sezonului, Liverpool nu a mai așteptat sosirea verii pentru a da startul procesului de remaniere a lotului. Primii patru jucători importanți care părăsesc echipa au fost deja anunțați oficial.

Liverpool taie în carne vie. Au fost anunțate primele plecări

Potrivit comunicatului publicat cu puțin timp în urmă pe rețelele de socializare, Roberto Firmino, James Milner, Alex-Oxlade Chambarlain și Naby Keita nu mai intră în planurile lui Jurgen Klopp pentru sezonul viitor. Cu toții își încheie contractele și nu vor primi oferte de prelungire.

Brazilianul a luat încă din primăvară decizia de a pleca și i-a transmis acest lucru tehnicianului german. Pe urmele sale se află Barcelona, care pare să aibă cele mai mari șanse de a-l legitima, dar și Real Madrid. Milner va semna, cel mai probabil, cu Brighton, în vreme ce ultimii doi nu au avut parte de propuneri concrete deocamdată, dar agenții au demarat căutările.

„Putem confirma că Roberto Firmino, Naby Keita, James Milner și Alex Oxlade-Chamberlain vor părăsi clubul la expirarea contractelor în această vară. Mulțumiri speciale vor fi aduse cvartetului de la Anfield, urmând să urmeze omagii suplimentare după sfârșitul sezonului, deoarece le dorim lui Roberto, Naby, James, Alex și familiilor lor toate cele bune pentru viitor”, a transmis Liverpool.

Marele regret al lui Klopp în actualul sezon

În altă ordine de idei, „cormoranii” ocupă poziția a cincea în clasament, la doar un punct distanță de ultimul loc de Champions League, pe care se află Manchester United, acesta fiind cel mai slab sezon de când Jurgen Klopp a preluat echipa. Tehnicianul a și vorbit cu puțin timp în urmă despre marele său regret, acela că nu a putut să redreseze mai devreme situația.

„Am vorbit frecvent despre acest lucru (n.r. progresul echipei). Am încercat să ne dăm un restart, să încercăm lucruri diferite. Am avut 8 sau 9 zile în care să exersăm între meciuri. Parcă ne dorim deja să înceapă noul sezon. Va fi o gură de aer proaspăt pentru noi toți. Am încercat să controlăm jocul diferit, să ținem de minge și în alte moduri, să construim altfel.

A fost ceva interesant, să încercăm ceva nou. Rezultatele au început să vină și nu cred că e o coincidență. Câteodată trebuie să aduci schimbări majore la echipă. Lucrurile mici se schimbă des, dar uneori trebuie să fii pregătit să aduci ceva nou și pe plan major. Avem motive să schimbăm aceste lucruri pentru că avem exemplul de anul trecut când ne-am luptat pentru 4 trofee.

Singurul regret e că am început un pic prea târziu să schimbăm lucrurile la echipă. Acum câteva săptămâni eram departe de locurile de Champions League, dar cred că ne puteam apropia mai mult. Dacă Newcastle și Manchester United vor încheia sezonul deasupra noastră, atunci înseamnă că merită”, a declarat Klopp.

Urmăriți Playsport.ro și pe