Paula Badosa, adversara Simonei Halep în optimile Wimbledon 2022. „Nu pot să mint!” Cum a reacționat jucătoarea din Spania când și-a aflat rivala

Robert Zanfir / 02.07.2022, 21:40
Paula Badosa, adversara Simonei Halep în optimile Wimbledon 2022. „Nu pot să mint!” Cum a reacționat jucătoarea din Spania când și-a aflat rivala

Simona Halep (30 de ani, 18 WTA) va da peste Paula Badosa în optimile turneului de Grand Slam Wimbledon 2022. În turul 3, românca a învins-o pe Madgdalena Frech, scor 6-4, 6-1. Spanioloaica a trecut de Petra Kvitova, scor 7-5, 7-6 (4).

Pentru calificarea în optimile de la Wimbledon, Simona Halep va încasa un premiu de 233.000 de dolari. În urma ultimelor rezultate din circuit, fostul nr. 1 WTA se apropie de impresionanta sumă de 40 de milioane de euro câștigate din tenis.

Cum a reacționat Paula Badosa înaintea partidei cu Simona Halep, din optimile Wimbledon 2022

Simona Halep a trecut cu bine de Madgdalena Frech, în turul 3 de la All England Club. Constănțeanca a dus la 3-0 scorul întâlnirilor directe cu jucătoarea din Polonia. Nu a fost o zi bună pentru poloneze la Wimbledon. Iga Swiatek a fost eliminată și s-a oprit la 37 de victorii consecutive în circuit. Simona Halep devine, astfel, a doua favorită a turneului, după Ons Jabeur.

Imediat după victoria cu Petra Kvitova, Paula Badosa a vorbit despre partida cu Halep. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată. Românca a câștigat la Madrid, chiar în acest an. Simona a învins în turul 3, scor 6-3, 6-1, după un joc care a durat o oră și 14 minute.

„Petra e o campioană. E o provocare să joci contra ei pe iarbă. După această victorie mă simt incredibil. Îmi amintesc în 2014, când am jucat la juniori aici, primul meci pe care l-am văzut a fost al Petrei, pe terenul central, în anul în care a câștigat Wimbledonul. Vă dați seama cum mă simt să joc acum pe central împotriva unei legende. E ceva incredibil pentru cariera mea.

Nu renunț niciodată la nicio minge, asta e cheia carierei mele. Le mulțumesc tuturor, nu mă așteptam ca oamenii să mă susțină și pe mine. Credeam că o vor susține doar pe Petra.

Sigur că are importanță, nu pot să mint (n.r. – dacă contează viitoarea adversară). E o fostă campioană și joacă bine. Mă bucur pentru timpul petrecut pe teren, pentru mine e important să joc bine, pe terenul central. Sper să joc bine și meciul următor și pubicul să mă susțină”, a spus Paula Badosa, conform eurosport.ro.

Ce a spus Simona Halep după calificarea în optimile de la Wimbledon

Simona Halep a trecut cu 6-4, 6-1 de Magdalena Frech. Halep a recunoscut că duelurile pe suprafața de la Wimbledon sunt întodeauna dificile: „A fost un meci bun, întotdeauna e greu să joci pe iarbă, dar mă bucur ca m-am calificat”, a spus jucătoarea din Constanța la câteva momente distanță de finalul duelului de sâmbătă seara.

„Am amintiri plăcute de aici și încerc să mă bucur de fiecare zi. Mă ajută mult faptul că am câștigat turneul în 2019, dar vreau să iau totul meci cu meci, zi de zi și să dau totul. E tot ce pot să fac eu.”, a precizat Simona Halep.

Mi-ar face plăcere să joc împotriva lui Halep. Am admirat-o întotdeauna, îmi place stilul ei complet de joc. Nu cred că ne asemănăm, dar mă atrage.

Ea nu este o jucătoare strict defensivă sau ofensivă, are pachetul complet. Chiar aș vrea să o întâlnesc și să văd cum reușește asta”,
Paula Badosa, potrivit Punto de Break.