Pe ce e gata să cheltuie Ion Țiriac 3 milioane de euro. Pasiunea miliardarului nu are preț

Olteanu Ștefan / 14.10.2021, 19:46

Ion Țiriac, gata să cheltuie 3 milioane de euro pentru a-și adăuga o nouă piesă la colecția impresionantă de mașini. Miliardarul român va deveni proprietarul unui Mercedes-AMG One, automobil care se va fabrica într-o ediție limitată de doar 275 de exemplare. Bolidul de lux va fi scos la vânzare în 2022.

Ion Țiriac investește încă 3 milioane de euro în colecția personală de mașini

Ion Țiriac este unul dintre cei mai importanți colecționari de mașini din Europa, iar în curând miliardarul va renunța la 3 milioane de euro pentru a face o nouă achiziție.
Mercedes va lansa în 2022 noul AMG One, care este fabricat într-o ediție limitată de doar 275 de exemplare. Prețul unui astfel de automobil pornește de la incredibila sumă de 2.75 milioane de euro, însă pentru Ion Țiriac nu reprezintă o problemă. Miliardarul român deține deja în colecția sa peste 400 de mașini și alte bijuterii cu o valoare similară.
Ion Țiriac s-a trecut deja pe lista de așteptare pentru noul bolid de la Marcedes. AMG One va fi un automobil de tip hibrid cu 4 motoare electrice și unul cu turbocompresor cu 6 cilindri în V. Viteza maximă pe care o va putea prinde AMG One este de 350 de km/h, iar de la 0 la 100 km/h ajunge în doar 3 secunde.

Au apărut primele imagini cu hypercar-ul de 3 milioane de euro

Conceptul Mercedes AMG One a fost prezentat pentru prima dată în 2017, la salonul auto de la Frankfurt. Potrivit Motorauthority, producția va începe la mijlocul anului 2022. Motorul lui AMG One este inspirat din cele de pe monoposturile Formula 1, iar durata sa medie de viață va fi de doar 50.000 de kilometri. Puterea combinată a celor 5 motoare va depăși 1000 de cai putere.
Conform Abc.es, pe lista cumpărătorilor se află mai multe nume celebre. Pe lângă Ion Țiriac, Mercedes AMG One a fost deja cumpărat și de foștii piloți Nico Rosberg și David Coulthard. De asemenea, actorul american Mark Wahlberg va beneficia și el de unul dintre cele 275 de exemplare.

Imaginile cu Mercedes AMG One pot fi văzute în galeria foto a articolului.

Garajul lui Ion Țiriac valorează o avere

Miliardarul român este renumit pentru pasiunea fără limite pe care o are față de mașini, având chiar și un muzeu deschis în Otopeni.
Muzeul, care se numește Țiriac Collection, și-a deschis pentru prima oară porțile în anul 2015. De atunci, omul de afaceri și-a completat colecția constant, iar mașinile au ajuns să aibă o valoare colosală.

Nu mai puțin de 420 de automobile are Ion Țiriac, unul mai de preț ca altul. Printre cele mai scumpe se regăsesc: 2012 Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss, în valoare de 3,5 milioane de euro, 2014 LaFerrari, în valoare de 2 milioane euro, 1937 Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A, în valoare de 1.5 milioane euro și 1952 Rolls-Royce Phantom IV Coachwork by Hooper, în valoare de 1.5 milioane euro.
Potrivit informațiilor din presa auto românească, valoarea totală a celor peste 400 de mașini deținute de Ion Țiriac se apropie de 100.000.000 de euro.
De altfel, Ion Țiriac nu s-a ferit să se autoproclame „cel mai mare colecționar de mașini din Europa”.

Cum l-a lăsat Ion Ion Țiriac, iubitul Soranei Cîrstea, fără mașină pe tatăl său. Miliardarul Ion Țiriac a povestit tot.

Ion Țiriac are singura colecție privată din lume care deține toate cele 6 generații Rolls Royce Phantom

În colecția personală, cele mai multe mașini sunt din gama Rolls-Royce. Țiriac deține nu mai puțin de 36 autoturisme Rolls Royce, printre care și cele mai rare. Colecția lui Ion Țiriac este singura colecție privată din lume care include toate cele 6 generații Rolls Royce Phantom:

  • Phantom I by Charlesworth din 1927,
  • Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din 1934,
  • Phantom III Touring Limousine by Freestone&Webb din 1937 (achiziționat de Sir John Leigh în 1939),
  • Phantom V Park Ward (achiziționat în luna mai a anului 1990 de Sir Elton John),
  • Phantom VI.

Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1890. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în colecția pe care vă invit să o descoperiți” , spunea Ion Țiriac, la deschiderea muzeului Țiriac Collection.