Pedeapsă majoră pentru Alexander Zverev după derapajul de la turneul din Acapulco. Conducerea ATP a fost neiertătoare

Giosanu Catinca 23.02.2022, 19:49
Pedeapsă majoră pentru Alexander Zverev după derapajul de la turneul din Acapulco. Conducerea ATP a fost neiertătoare

Alexander Zverev, locul 3 ATP, atrage noi critici după derapajul de la turneul din Acapulco. Cunoscutul tenismen a primit o pedeapsă dură pentru ieșirea nervoasă pe care a avut-o în timpul partidei de dublu de la Acapulco. Decizia luată de conducerea ATP.

Alexander Zverev, noi probleme după incidentul de la Acapulco

Alexander Zverev i-a dezamăgit pe iubitorii sportul alb. Presa din străinătate a alocat spaţii ample situației sale, după incidentul petrecut în timpul partidei de dublu de la Acapulco. Ocupantul locului 3 în clasamentul tenisului mondial al jucătorilor profesioniști (ATP) a fost dat afară din turneul de simplu.

Germanul trebuia să evolueze la simplu, în noaptea de miercuri spre joi, împotriva lui Peter Gojowczyk. Oficialii au deci însă că acesta va avea un ”Walkover”, ceea ce înseamnă că va juca direct în faza sferturilor de finală.

Din cauza comportamentului nesportiv la încheierea meciului său de dublu de marți seară, Alexander Zverev a fost exclus de la turneul de la Acapulco.”, au transmis organizatorii competiției.

Germanul a fost suspendat de la turneul din Mexic

Alexander Zverev şi Marcelo Melo au pierdut meciul cu echipa formată din Lloyd Glasspool și Harri Heliovaara (Marea Britanie, respectiv Finlanda). Ei au fost învinşi, cu scorul de 6-2, 4-6, 10-6, în primul tur al probei de dublu.

Tenismenul german și-a ieșit din minți după ce a văzut că arbitrul a luat o decizie care îl dezavantaja. Locul 3 ATP i-a adresat injurii şi l-a făcut ”idiot” pe central, lucru pentru care a fost taxat de către iubitorii sportului alb și nu numai.

Zverev nu s-a limitat la atât. După ce a văzut că a pierdut meciul, el a lovit cu racheta scaunul arbitrului și nu doar o dată, ci de trei ori. Marea problemă este că sportivul a nimerit şi piciorul oficialului.

Reacția neamțului

Jurnaliștii din străinătate arată că numărul 3 ATP riscă o suspendare record şi o amendă pe măsură pentru comportamentul grobian.

Zverev a reacționat în urma celor întâmplate. Tenismenul a postat un mesaj pe una dintre cele mai utilizate reţele de socializare. Germanul a înțeles că a avut o ieşire de neacceptat, la Mexican Open.

E dificil să pun în cuvinte cât de mult regret comportamentul meu în timpul şi după meciul de dublu. Mi-am cerut scuze, în privat, faţă de arbitru pentru că am greşit în comportamentul meu faţă de el. A fost de neacceptat ce am făcut şi sunt dezamăgit de reacţia mea.”, a notat Alexander Zverev, pe contul său de socializare.