Pep Guardiola e pe picior de plecare după ultimul scandal de la Manchester City. Fanii sunt îngrijorați

George Drafta 08.02.2023, 00:58
Pep Guardiola e pe picior de plecare după ultimul scandal de la Manchester City. Fanii sunt îngrijorați

Dezvăluirile din ultimele zile care o vizează pe Manchester City pot avea repercusiuni şi asupra băncii tehnice a campioanei Angliei.

Astfel, poziţia de manager al lui Pep Guardiola poate fi ameninţată serios. După anunţul conform căruia clubul este pasibil de sancţiuni dure în urma descoperirii a peste 100 de încălcări ale fair playului financiar în perioada 2009-2018.

Iar zvonurile apărute după ce această informaţie a fost distribuită în spaţiul public vorbesc despre o depunctare sau chiar o excludere a echipei din Premier League. Ultima variantă pare a reprezenta un scenariu apocaliptic pentru patronatul arab al grupării de pe Etihad.

Manchester City a devenit o forţă în Premier League în ultimul deceniu
Manchester City a devenit o forţă în Premier League în ultimul deceniu

În cazul în care o astfel de decizie chiar va fi pusă în aplicare, este mai mult decât sigur că spaniolul care a făcut istorie în campionatul englez este posibil să îi părăsească pe „cetăţeni”. Cazul va fi judecat de o comisie independentă care urmează se pronunţe cel mai devreme abia peste câteva luni. Astfel încât eventuala plecare a lui Guardiola nu se va concretiza chiar atât de repede.

A picat cum nu se poate mai prost

Scandalul iscat de aceste dezvăluiri nu vine deloc într-un moment bun pentru formaţia lui Guardiola. Cetăţenii au pierdut în ultima etapă de campionat în faţa celor de la Tottenham şi au ratat şansa de a se apropia de liderul Arsenal. Mai mult săptămâna viitoare, Mahrez & Co au de jucat prima manşă a optimilor Ligii Campionilor, împotriva celor de la RB Leipzig.

Guardiola a ajuns în 2016 la City şi mai are contract cu englezii până în vara lui 2025. El a cucerit 4 titluri de campioană a Angliei şi a dus echipa până în finala Ligii Campionilor din 2021.

City nu s-a regăsit recent pe lista cluburilor care au fost amendat de UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar
City nu s-a regăsit recent pe lista cluburilor care au fost amendat de UEFA pentru nerespectarea fair-play-ului financiar

Reacţie imediată

Clubul din Manchester s-a apărat imediat de acuzaţiile apărute în media. Gruparea a emis un comunicat prin care salută demararea anchetei care va stabili adevărul.

„Manchester City FC este surprins de informațiile conform cărora clubul nostru ar fi încălcat regulamentul Premier League, având în vedere angajamentul și cantitatea mare de detalii furnizate dinspre clubul nostru către Liga Engleză de Fotbal.

Manchester City salută anchetarea acestei spețe de către o comisie de anchetă independentă, care să analizeze, în mod imparțial, dovezile irefutabile pe care le deținem în apărarea noastră. Ca atare, așteptăm cu nerăbdare ca verdictul în ceea ce privește acest caz să fie dat odată pentru totdeauna”, a fost mesajul clubului englez.

Urmăriți Playsport.ro și pe