Pericol mare pentru Marius Șumudică. Antrenorul român riscă la ce s-a expus atunci când a semnat în Turcia

Olteanu Ștefan / 03.11.2021, 12:09

Pericol mare pentru Marius Șumudică, anticipat chiar de antrenorul român. Șumudică a încasat recent prima înfrângere pe banca lui Yeni Malatyaspor, iar echipa se află la doar 3 puncte de zona „roșie” a clasamentului. În acest context, pentru tehnician urmează o perioadă delicată.

„În Turcia nu se arată foarte multă răbdare pentru antrenori!”. Pericol mare pentru Marius Șumudică

Marius Șumudică și-a început aventura la Yeni Malatyaspor cu două victorii, scor 2-0 cu Adana Demirspor și 2-1 cu Altay, însă etapa trecută a fost învins de Kasimpașa, scor 0-2, în ciuda faptului că antrenorul român anticipa un pericol mare.
La conferința de presă dinaintea duelului, Șumudică a lăsat la o parte cele două victorii din primele sale meciuri la Malatyaspor și a evidențiat faptul că în campionatul Turciei poți fi demis după doar câteva etape mai puțin reușite.

Întotdeauna am spus lucrul ăsta şi în România. Campionatul din Turcia nu este unul în care se arată foarte multă răbdare pentru antrenori. Dacă lucrurile nu merg bine în patru sau cinci meciuri, imediat este schimbat antrenorul. Bineînţeles, nu este un lucru bun. Am promis multe lucruri când am venit la Malatyaspor.
Vreau să am rezultate bune, nu am venit aici să lupt să rămân în prima ligă. Am promis să încheiem campionatul pe un loc cât mai bun, câştigând meciuri consecutive. Sper că vom reuşi acest lucru împreună”, spunea Șumudică, înaintea partidei cu Kasimpașa.

Din păcate, de ce i-a fost frică nu a scăpat. Seria de victorii consecutive s-a oprit după doar două meciuri. Yeni Malatyaspor a pierdut în deplasare cu Kasimpașa, scor 0-2, iar Marius Șumudică a încasat prima înfrângere de la revenirea în campionatul Turciei.

Ce făcea Marius Șumudică pe margine când echipa sa pierdea meciul contra celor de la Kasimpașa.

Cum a reacționat Marius Șumudică după prima înfrângere la Yeni Malatyaspor. „E clar că avem o problemă în interior”

Înfrângerea din ultima etapă e cu atât mai dureroasă, deoarece, înaintea partidei, Kasimpașa era penultima clasată în Turcia, cu doar 6 puncte după 10 etape.
După victoria cu Yeni Malatyaspor, Kasimpașa s-a apropiat la doar 3 puncte de formația antrenată de Marius Șumudică. Yeni Malatyaspor ocupă primul loc de deasupra locurilor retrogradabile, cu 12 puncte.

Toată lumea trebuie să-și asume responsabilitatea. Vom analiza acest meci în următoarea săptămână. Vom căuta soluții în cursul săptămânii. Nu am apărut niciodată în fața presei să-mi critic propriii jucători. Însă e clar că avem o problemă în interior. Echipa a jucat bine în prima repriză, dar după golul primit din corner, moralul nostru a scăzut. E doar a treia săptămână a mea aici, mai am de muncit” au fost cuvintele tehnicianului român pentru presa turcă.