Pericolul care o pândește pe Emma Răducanu, identificat. Cum se explică picajul britanicei din ultima vreme

Bădulescu Silvian 01.11.2021, 23:28
Pericolul care o pândește pe Emma Răducanu, identificat. Cum se explică picajul britanicei din ultima vreme

Britanica de 18 ani a explodat în ultimele luni. Performanțele sportive au atras atenția diverselor brand-uri în afara terenului de tenis. Aceasta a fost introdusă într-o „bulă” a faimei, alături de nume precum Serena Williams și Genie Bouchard.

Ce a împrumutat de la Serena Williams

Editorialistul Lorenzo Ciotti, de la Tennis World USA, una dintre cele mai apreciate publicații specializate pe sportul alb, a scris un material în care scoate în evidență două direcții în care se poate îndrepta Emma Răducanu, în ceea ce privește drumul performanței.

Pornind de la eliminarea acesteia de la Transylvania Open, în sferturi, acesta a încercat să anticipeze pe ce căi o poate lua jucătoare cu origini în România. El a dat două exemple de jucătoare care au devenit populare pe toate meridianele nu numai datorită performanțelor obținute într-un sport în care protagonistele au în prezent și câte o echipă de marketing bine structurată. Lorenzo Ciotti a subliniat două nume, raportat la Emma: Genie Bouchard și Serena Williams.

Sponsorii s-au năpustit ca vulturii asupra ei, distrăgându-i deja atenția de la tenis. Câștigarea unui Grand Slam nu poate fi o coincidență: Emma are toate calitățile pentru a deveni o mare campioană, Are carismă, darul pe care Serena Williams l-a înghițit de la toate celălalte jucătoare de tenis din circuit, așa că deocamdată nu o căutăm pe Răducanu. Perseverența și voința pot face diferența” a scris acesta într-un editorial dedicat jucătoarei din Marea Britanie.

„Trebuie să revină cu picioarele pe pământ”

Care e marea temere a jurnalistului în privința britanicei cu tată român? Pornind de la mai multe jucătoare care, la o vârstă fragedă au strălucit, dar care n-au mai urcat în treptele performanței ulterior, editorialistul vine cu două exemple de sportive care au atins culmile gloriei la o vârstă fragedă. Cariera a luat-o apoi o turnură greșită. El a ținut să menționeze de Genie Bouchard și de faptul că nu a avut evoluțiile scontate, un subiect pe care acesta poate specula mult.

Emma Răducanu va trebui să revină cu picioarele pe pământ, după eliminarea de la Transylvania Open. Ea nu trebuie să ajungă, la un moment dat, ca Genie Bouchard, cunoscută în acest moment mai mult pentru viața și aparițiile din afara sportului” a mai notat editorialistul de la Tennis World USA.

Eugenie Bouchard ocupă locul 230 în clasamentul WTA, unde lider este Barty Ashleigh, jucătoare din Australia. Jucătoarea din Canada, în vârstă de 27 de ani, a câștigat aproximativ 6,7 milioane de dolari din tenis.

Urmăriți Playsport.ro și pe