„Perla” Octavian Popescu a fost convocat la naționalele de juniori. Cine a ținut ascuns totul

Cojocaru Cristian 01.03.2021, 23:46
„Perla” Octavian Popescu a fost convocat la naționalele de juniori. Cine a ținut ascuns totul

Dând dovadă de o maturitate incredibilă pe teren, ”perla” lui Becali, Octavian Popescu a fost convocat la naționalele de juniori. Selecționat în lotul U21 de Adrian Mutu, Popescu va ajunge în premieră să evolueze sub tricolor. Culmea, mijlocașul lui Gigi Becali nu i-a atras atenția doar lui Mutu. În trecut, mijlocașul lui FCSB a mai primit invitații la echipele naționalele de juniori, însă nu a fost lăsat să meargă.

Octavian Popescu a fost convocat la naționale

Devenit titular al FCSB la doar 18 ani, Octavian Popescu se află pe lista lui Adrian Mutu la naționala U21. Directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță a venit însă cu declarații în cadrul PRO X în care a afirmat că Universitatea Craiova nu l-a lăsat să meargă la loturile reprezentative de juniori. De altfel, în jurul absenței sale din rândul tricolorilor, s-a creat o adevărată legendă. S-au făcut investigații  pentru a se afla motivele lipsei sale de la loturile naționale. În cele din urmă, Mihai Stoichiță a lămurit întreaga situație.

„Octavian Popescu este o soluție. Dacă joacă meci de meci titular la FCSB, la fel ca și Man. La fel ca și Moruțan. Pune probleme pentru echipa natională. Este normal să fie așa. Un jucător foarte talentat, dar din păcate o să vă arat când vin la emisiune. A fost chemat de multe ori la lotul național. Am toate convocările și toate refuzurile Craiovei.

Pentru că s-a creat o imagine cum că Federația nu l-ar fi chemat. L-am chemat de foarte multe ori, am toate convocările și toate refuzurile în cazul lui. Nu știu de ce. Au dreptul ăsta. Eu cred că acești copii trebuie folosiți. E o mândrie să joci la echipa națioanală și fiecare treaptă pe care o calci, U19, U21, te ajută să ajungi foarte ușor la echipa mare”, a spus Stoichiță pentru sursa citată.

Octavian Popescu a fost transferat de la Regal București la FCSB contra sumei de 190.000 de euro. Tânărul jucător al roș-albaștrilor a intrat pe teren de 21 de ori, reușind să marcheze un gol și oferind șase pase decisive pentru coechipierii săi.

Mihai Roman îl vede pe tânărul mijlocaș jucâd la naționala de seniori
Mihai Roman îl vede pe tânărul mijlocaș jucând la naționala de seniori

Mihai Roman îl vede la echipa națională de seniori

Mihai Roman a jucat pentru FCSB timp de doi ani, jucătorul având la activ 222 de prezențe în Liga 1. Fostul component al celor de la FCSB afirmă că tânărul mijlocaș trebuie să fie foarte atent, având în vedere că face parte din lotul unei formații în care Gigi Becali dictează. a prins 20 de meciuri în formația FCSB-ului, între 2018 și 2020.

Roman este de părere că ”perla” lui Becali este un jucător talentat și îl vede la echipa națională de seniori. Fostul jucător al roș-albaștrilor consideră că aparițiile în presă și la televizor nu îi fac bine tânărului mijlocaș. Recomandă seriozitatea pentru că dacă intră în anturajul greșit, atunci nu va arăta performanță pe terenul de joc.

Adus vara trecută de la Craiova, Popescu pare a fi următorul ”produs de export” al lui Becali. Finanțatorul FCSB a stabilit o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro. Fostul antrenor al Napoli, Gianni Di Marzio este cucerit de tânărul mijlocaș. Di Marzio îl compară cu fostul mare mijlocaș al lui AC Milan, Gianni Rivera.

„În final, revelația momentului e Octavian Popescu, un mijlocaș român născut în anul 2002, care pare un nou Rivera. Are un fizic bun și cred că ar fi o afacere foarte bună pentru cluburile din Italia, mai ales pentru Juventus.”, a spus Gianni Di Marzio în cadrul emisiunii „Maracana”, de la Tuttomercatoweb.

Urmăriți Playsport.ro și pe