Petrolul se întărește în pauza competițională. O nouă achiziție importantă pentru „lupii galbeni”

Bădulescu Silvian / 13.01.2022, 20:38
Petrolul se întărește în pauza competițională. O nouă achiziție importantă pentru „lupii galbeni”

Petrolul Ploiești a anunțat, astăzi dimineață, a doua achiziție din această perioadă de mercato. „Lupii galbeni” l-au prezentat pe Dragoș Gheorghe, cel mai bun fotbalist al Astrei Giurgiu.

Ajuns de la „rivala” Astra

Istoric vorbind, Astra și Petrolul au fost rivale de oraș. Cele două au împărțit Ploieștiul în două deși, de-a lungul timpului, „găzarii” au avut mereu majoritatea în oraș. Totuși, din 2012, echipa a fost mutată la Giurgiu de patronul Ioan Niculae, iar această rivalitate a scăzut în intensitate.

Dragoș Gheorghe, căpitanul și cel mai bun marcator al echipei giurgiuvene, a semnat cu Petrolul Ploiești până în 2023, sub formă de împrumut, adică pentru un an și jumătate, conform celor de la liga2.ro.

Crescut și debutat în fotbalul de seniori de Astra, acesta lasă penultima clasată pentru a se bate direct la promovare. Petrolul este lider detașat în liga secundă, cu șapte puncte peste a doua clasată, Hermannstadt, iar aceștia sunt mai aproape ca niciodată să revină pe prima scenă a fotbalului românesc, unde nu au mai fost din 2016, când retrogradau de pe ultimul loc. Ulterior, au intrat în faliment și au luat-o de la zero, din Liga a IV-a.

„Sunt foarte bucuros că am făcut acest pas”

Crescut la centrul de copii și juniori de la Astra, acesta se mută la Petrolul Ploiești, una dintre cele mai vechi echipe din istoria fotbalului românesc. Fotbalistul a evoluat în 15 din cele 16 partide de Liga a 2-a din acest sezon. A fost titular în toate partidele, iar în zece din ele a fost înlocuit. A strâns 1179 de minute în teren, marcând 5 goluri, în partidele cu Metaloglobus (1-2), CS Comunal Șelimbăr (1-1), FC Brașov (2-0), Dunărea Călărași (3-0) și Concordia Chiajna (1-2).

Sunt foarte bucuros că am făcut acest pas și îmi doresc să promovăm, iar după aceea să țintim cât mai sus, de ce nu, către play-off-ul primului eșalon” au fost primele gânduri ale noului fotbalist galben-albastru.

Petrolul a anunțat transferul pe site-ul oficial.

Mijlocașul Dragoș Gheorghe a devenit, oficial, jucătorul echipei noastre, după ce, astăzi, a semnat un angajament valabil până în iunie 2023.

În vârstă de 23 de ani, pe care i-a împlinit cu câteva zile în urmă, jucătorul născut la Ploiești a fost împrumutat de la Astra Giurgiu, singurul club pentru care a jucat, de altfel, în cariera sa. Cu Astra, Gheorghe a evoluat înclusiv în primul eșalon, bifând opt prezențe în ediția 2020-2021, iar, în actuala stagiune de Liga a 2-a, a adunat 15 meciuri și 5 goluri marcate.

Bun venit, Dragoș Gheorghe!”.