Picat în dizgrația lui Gigi Becali, „Messi” Andrei Vlad are motive de îngrijorare. Ce spun cifrele despre portarul FCSB

Olteanu Ștefan / 17.05.2021, 13:51
Picat în dizgrația lui Gigi Becali, „Messi” Andrei Vlad are motive de îngrijorare. Ce spun cifrele despre portarul FCSB

„Messi” Andrei vlad a picat rapid în dizgrația lui Gigi Becali, după ultimele prestații mai puțin bune din poarta roș-albaștrilor. La începutul anului, Vlad era titular incontestabil la FCSB și Gigi Becali anunța că îl va vinde pe o sumă record. În doar câteva luni, lucrurile s-au schimbat major și portarul are motive serioase de îngrijorare. Cifrele lui din acest sezon nu sunt deloc bune.

Picat în dizgrația lui Gigi Becali, „Messi” Andrei Vlad are motive de îngrijorare. Ce spun cifrele despre portarul FCSB

„Messi” Andrei Vlad a picat în dizgrația lui Gigi Becali și la ultimul meci din campionat a fost trecut pe banca de rezerve. Cătălin Straton a apărat poarta roș-albaștrilor în duelul Sepsi Sf. Gheorghe – FCSB 2-2. Însă veștile proaste ar putea veni în continuare pentru Andrei Vlad. Deși a început ca titular sezonul și în startul anului Gigi Becali anunța că va da lovitura cu el, prestațiile lui Andrei Vlad au scăzut treptat în ultimele luni și a gafat la câteva goluri extrem de importante încasate de FCSB. Acest lucru l-a determinat pe Gigi Becali să își schimbe radical discursul. În februarie, finanțatorul FCSB declara:

Andrei Vlad este este un alt pariu al meu și o să vedeți că voi bate recordul și cu el. Nimeni nu a mai vândut un portar din Liga 1 pe banii pe care o să îi iau eu pe el.
Sub 5 milioane de euro nu voi sta de vorba cu nimeni, dar cota lui este în creștere. De aici voi începe negocierile cu cine îl va dori, însă nu mă grăbesc să îl vând acum”, spunea Gigi Becali în februarie 2021.

Andrei Vlad a trecut de la o extremă la alta în doar câteva luni
Andrei Vlad a trecut de la o extremă la alta în doar câteva luni

Discurs radical schimbat în luna mai

Andrei Vlad a comis-o în derby-ul cu CFR Cluj din play-off, când FCSB a ratat cele 3 puncte în ultimele minute ale partidei. Portarul nu a putut para o lovitură slabă de cap a lui Burcă, iar CFR a egalat-o pe FCSB la 1 în minutul 90+3.
Ulterior, el a avut o prestație foarte slabă și în duelul cu Academica Clinceni, când a fost la un pas să gafeze din nou, și a fost schimbat la pauză.

Nenea Vlad ăsta cam trebuie să își bage mințile în cap, că a început să doarmă pe el. Gata, s-a dus cu dormitul în poartă la FCSB. Păi, am ajuns să am emoții din nou cu Vlad în poartă? Acum un an poate că îl înțelegeam, dar acum nu mai accept așa ceva. A apărat meci de meci ca titular și nu mai are nicio scuză”, a declarat Gigi Becali după gafa lui Vlad din meciul cu CFR Cluj.

Gigi Becali are dreptate: statisticile nu îl ajută deloc pe „Messi” Andrei Vlad

Imediat după meciul cu CFR Cluj, Andrei Vlad a fost desființat și de suporterii FCSB-ului. Potrivit clasamentelor InStat, Andrei Vlad nu este nici pe aproape de podiumul celor mai buni goalkeeperi din Liga I. La capitolul mingilor salvate, Andrei Vlad este pe locul 4, cu un procent de 77%. Acest clasament este condus de Bălgrădean, fost portar la FCSB, cu un procentaj de 85%. Mai exact, Bălgrădean a primit doar 10 goluri din 65 de șuturi expediate spre poarta sa. În fața lui Andrei Vlad mai sunt Rîmniceanu (79% – FC Voluntari) și Aioani (78% – Chindia Târgoviște).

În schimb, la capitolul „joc de picior” Andrei Vlad nu este nici măcare în primii 5 portari din Liga I. Cifrele sale sunt la fel de slabe și când vine vorba despre „intervențiile în situație clară de gol”. Aici, clasamentul este condus de Cristiano (48 – FC Hermannstadt). Podiumul este completat de Pigliacelli (34 – U Craiova) și Iacob (33 – UTA). Andrei Vlad este doar pe 5 în clasament, la egalitate cu Hankic (FC Botoșani). Ambii au câte 28 de intervenții.
Potrivit GSP, Andrei Vlad nu se află în primii cinci nici la numărul total de intervenții reușite. Rîmniceanu conduce acest clasament, cu 122 de intervenții. Acesta e urmat de Cristiano (120 – FC Hermannstadt), Vâlceanu (90 – Clinceni), Aioani (86 – Chindia) și Lazar (81 – Astra).

850.000 de euro este cota de piață a lui Andrei Vlad, potrivit Transfermarkt. El a apărat 34 de meciuri în acest sezon de Liga I, în care a încasat 25 de goluri. În 17 meciuri, Vlad a reușit să închidă poarta.