Pierde România pe ultima sută de metri organizarea Euro 2021? ”Așa gândește șeful UEFA!”

Mihai Cheles 21.01.2021, 17:54
Pierde România pe ultima sută de metri organizarea Euro 2021? ”Așa gândește șeful UEFA!”

Șefii Federației Române de Fotbal sunt „mistuiți” de o întrebare grea, în această perioadă: Pierde România pe ultima sută de metri organizarea Euro 2021? După tot efortul depus, un personaj important din fotbalul european recunoaște că sunt șanse foarte mari ca acest lucru să se întâmple.

Karl-Heinz Rummenigge, directorul general al celor de la Bayern Munchen, a declarat că președintele UEFA, Aleksander Ceferin, este tot mai decis ca turneul final să se dispute într-o singură țară.

Rusul din fruntea UEFA cântărește bine posibilitatea și tinde să și-o asume. O decizie oficială va fi luată în luna martie. Vechea ideea, cea cu meciurile de la EURO 2020 în 12 orașe, a apărut înaintea pandemiei. Acum, datele problemei sunt altele, iar Ceferin nu dorește să-și asume niciun fel de riscuri.

Turneul final reprezintă o sursă imensă de venituri pentru toată lumea fotbalului, inclusiv UEFA. Astfel, după amânarea de 12 luni, o alta ar însemna cu adevărat o lovitură în „creștetul capului” pentru toată lumea. Așa că Aleksandr Ceferin tinde să accepte ideea cu un singur oraș organizator.

Nu trebuie să uităm că ideea acestei sărbători speciale a turneului a apărut atunci când coronavirusul nu exista. A fost o inițiativă a Comisiei UE, care dorea ca fotbalul să fie arătat în toată Europa. Știu însă că președintele UEFA, Aleksander Ceferin, care este incredibil de atent cu privire la coronavirus, se întreabă dacă nu ar avea mai mult sens în aceste zile să joace turneul într-o singură țară. Asta ar fi posibil cu un concept de igienă corespunzător, a declarat Karl Heinz-Rummenigge, pentru ziarul german Muenchner Merkur/ TZ.

Pierde România pe ultima sută de metri organizarea Euro 2021? ”Așa gândește șeful UEFA!”

UEFA decisese ca cele ai important partide la EURO 2020 să se dispute în cinci orașe: Londra, Munchen, Baku, Sankt-Petersburg și Roma. Este vorba de partidele din fazele finale, eliminatorii.

Astfel, celelalte șapte orașe – Copenhaga, București, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Budapesta, Bruxelles și Glasgow ar fi organizat doar meciuri din grupe și un meci din optimi.

Pierde România pe ultima sută de metri organizarea Euro 2021? ”Așa gândește șeful UEFA!”

Marea Britanie, principala favorită

Automat, dacă UEFA va apela la această idee, se va orienta către unul dintre țările/orașele cu meciuri în fazele eliminatorii. Cele mai mari șanse le are Marea Britanie, ținând cont că la Londra ar fi trebuit să se dispute finala turneului.

Britanii și-au arătat disponibilitatea pentru organizarea turneului final al EURO 2021. Au infrastructura necesară pentru a susține toate partidele, dar și capacitățile de respectare a protocolului sanitar și de siguranță al echipelor participante.

Dacă nu se va ajunge la un numitor comun cu Marea Britanie, pe lista de așteptare este Germania. Campionatul Germaniei a continuat să se dispute, anul trecut, când întregul fotbal pe glob era paralizat. Au demonstrat încă o dată seriozitatea și profesionalismul nemțesc, în tratarea problemelor cauzate de COVID-19.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe