FRF a numit un nou selecționer! E un fost component al ”Generației de Aur” care a învins de două ori cancerul!

Catinca Giosanu 20.01.2021, 17:53
FRF a numit un nou selecționer! E un fost component al ”Generației de Aur” care a învins de două ori cancerul!

Federația Română de Fotbal (FRF) a numit un nou selecționer. Mai precis, este vorba despre un fost component al ”Generației de Aur” care a învins de două ori cancerul.

A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creșterea exponențială a numărului de practicante, jucătoare legitimate și cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent și consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a afirmat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

La rândul său, Mihai Stoichiță este de părere că Dulca este o alegere potrivită. Directorul tehnic al FRF a spus despre acesta că va pune umărul la dezvoltarea fotbalului feminin.

Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naționale de fotbal feminin. Este un antrenor cu experiență, care va pune umărul la dezvoltarea acestui sport în România”, a menționat directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță.

FRF a numit un nou selecționer!

În cursul zilei de astăzi, Cristian Dulca a fost ales drept noul selecționer al reprezentativei de fotbal feminin a României. Fostul internațional român a semnat un contract valabil pentru următorii 5 ani.

Din primele infoirmații, reiese faptul că oficialul are drept obiectiv principal calificarea naționalei feminine la Campionatul European de fotbal feminin din 2025.

Obiectivul său intermediar este dezvoltarea calității jocului primei reprezentative, care să se reflecte în poziția din clasament în următoarea campanie de calificare. Este vorba despre cea pentru Cupa Mondială din 2023.

Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a declarat Cristi Dulca, după ce a fost numit în funcție, conform FRF.

Cristian Dulca a fost numit selecționer la FRF
Cristian Dulca a fost numit selecționer la FRF / Sursa Foto: Pro Sport

Cine este Cristian Dulca, noul selecționer al FRF

Cristi Dulca este un fost jucător al Rapidului.

Puțini știu despre ardeleanul Cristian Dulca că s-a confruntat cu cancerul. Ba chiar a învins de două ori teribila malarie.

De-a lungul timpului, Dulca a antrenat mai multe echipe. Dintre acestea reamintim FC Vaslui, FC Universitatea Cluj, Delta Tulcea, Gaz-Metan Mediaș, precum și Jiul Petroșani.

Totodată, în perioada 2015-2018 a fost selecționerul reprezentativei U21 a României.

Dulca a evoluat în țara noastră pentru CFR Cluj, Gloria Bistrița, Rapid București, Ceahlăul Piatra Neamț și Gaz Metan Media. În străinătate, el a jucat în Coreea de Sud, la Pohang Steelers, și în Ungaria, la Honved Budapesta.

În 1998, fotbalistul a reușit să devină campion cu Rapid și să bifeze un turneu final de campionat mondial, în Franța.

Urmăriți Playsport.ro și pe