“Pitbull-ul” din vestiarul lui Dinamo! “Se vede că are personalitate. El a făcut ordine în vestiar”

Gabriel Peneș 03.05.2021, 11:51
“Pitbull-ul” din vestiarul lui Dinamo! “Se vede că are personalitate. El a făcut ordine în vestiar”

“Pitbull-ul” din vestiarul lui Dinamo! Echipa din Ștefan cel Mare a obținut o nesperată victorie pe terenul celor de la Viitorul, scor 2-1. Rezultatul vine ca o gură de oxigen pentru cea mai chinuită grupare din Liga 1 din acest sezon. Acum, dinamoviștii încă pot spera că vor evita retrogradarea, cel puțin cea directă. Iar noua „față” a echipei se datorează, conform unui fost dinamovist, unui singur om.

“Pitbull-ul” din vestiarul lui Dinamo!

De multă vreme „câinii” nu mai adunaseră 2 victorii la rând. Acestea pot avea și un alt gen de explicație. “Pitbull-ul” din vestiarul lui Dinamo! Echipa din Ștefan cel Mare era cuprinsă, practic, de haos și în teren și în afara lui. Situația financiară, rezultatele slabe, atitudinea delăsătoare, toate grevau pe situația dinamoviștilor în campionat. Gigi Mulțescu, chemat să salveze din nou echipa, s-a declarat neputincios în fața degringoladei din lot și din club.

În acest context a revenit pe banca tehnică cehul Dusan Uhrin. El a mai condus echipa și în sezonul trecut, până în martie 2020, când dinamoviștii nu reușiseră să prindă play-off-ul. Apoi, a izbucnit, cu forță, și pandemia. Acum, tehnicianul de 53 de ani pare a fi găsit o cale de a aduce formația pe linia de plutire. Iar cele două victorii la rând, cu Voluntari și Viitorul, sunt o dovadă în acest sens.

“Pitbull-ul” din vestiarul lui Dinamo! “Se vede că are personalitate. El a făcut ordine în vestiar”
“Pitbull-ul” din vestiarul lui Dinamo! Antrenorul Dusan Uhrin a făcut ordine în haosul din lotul echipei din Ștefan cel Mare

“Se vede că are personalitate. El a făcut ordine în vestiar”

Lucian Goian (38 de ani), fost jucător la Dinamo între 2004-2010, crede că Uhrin a reușit să domine vestiarul.

Dinamo arată altfel, arată bine. Se vede că a venit un antrenor cu personalitate, care a făcut ordine în vestiar, e altă atitudine. Asta cereau şi suporterii, iar în momentul în care ai atitudine vin şi rezultatele, iar asta se vede şi la Dinamo”, a declarat Lucian Goian, potrivit Look Sport.

De altfel, la finalul partidei cu Viitorul, Uhrin și-a criticat un jucător, în ciuda succesului obținut. Pe finalul întâlnirii, el a strigat în mai multe rânduri, la portarul echipei sale, Mihai Eșanu care tot încerca să tragă de timp. ”Nu-mi place când jucătorii stau pe teren, nu e stilul meu”, și-a explicat Uhrin atitudinea, la sfârșitul partidei. Altfel, el s-a declarat mulțumit de jucători, deși regretă că nu a schimbat sistemul de joc și în meciurile anterioare.

Sunt foarte fericit, jucătorii au luptat până la final. A fost un joc foarte dificil pentru că nu am mai avut schimbări în ultimele 25 de minute. E bine că am schimbat sistemul, l-am adaptat la jucătorii pe care îi avem la dispoziție. Poate că dacă aș fi schimbat mai devreme sistemul, nu am fi pierdut unul dintre primele două meciuri”, a mai spus antrenorul ceh, făcând referire la eșecurile cu UTA Arad (0-1) și Gaz Metan (1-4).