Dusan Uhrin a găsit cheia succesului la Dinamo: „Dacă făceam asta, poate nu pierdeam în primele meciuri”

Olteanu Ștefan 02.05.2021, 22:02
Dusan Uhrin a găsit cheia succesului la Dinamo: „Dacă făceam asta, poate nu pierdeam în primele meciuri”

Dinamo a obținut a doua victorie consecutivă cu Dusan Uhrin pe bancă, scor 2-1 cu Viitorul Constanța în play-out-ul Ligii I. După un început slab în play-out, cu un egal și două înfrângeri, Dinamo a reușit să se repună pe picioare și să obțintă două victorii consecutive. Dusan Uhrin a găsit cheia succesului la Dinamo și regretă că nu a schimbat sistemul de joc mai devreme.

Dusan Uhrin a găsit cheia succesului la Dinamo: „Dacă făceam asta, poate nu pierdeam în primele meciuri”

Dinamo respiră în play-out-ul Ligii I, după ce a reușit să obțină a doua victorie consecutivă cu Dusan Uhrin pe bancă. Formația din Ștefan cel Mare a bătut-o pe FC Viitorul în deplasare, scor 2-1. Morsay și Albentosa au marcat pentru „câini”, însă Dinamo a mai avut câteva oportunități bune de a înscrie.
La finalul jocului, Dusan Uhrin s-a felicitat pentru că a schimbat sistemul de joc la Dinamo. Încă de la partida precedentă, cehul a preferat o formulă de start cu 3 fundași centrali, într-un sistem 3-5-2. Sistemul s-a dovedit a fi benefic pentru Dinamo, care a reușit să le învingă pe FC Voluntari și FC Viitorul. Dusan Uhrin regretă faptul că nu a luat această decizie încă de la instalarea sa pe bancă:

Sunt foarte fericit, jucătorii au luptat până la final. A fost un joc foarte dificil pentru că nu am mai avut schimbări în ultimele 25 de minute. E bine că am schimbat sistemul, l-am adaptat la jucătorii pe care îi avem la dispoziție.
Poate că dacă aș fi schimbat mai devreme sistemul, nu am fi pierdut unul dintre primele două meciuri”, a spus antrenorul ceh, făcând referire la eșecurile cu UTA Arad (0-1) și Gaz Metan (1-4).

Dusan Uhrin are probleme de lot la Dinamo

A fost nevoie de sacrificii pentru ca Dinamo să o poată învinge pe FC Viitorul. Răuță și Anton au ieșit accidentați din teren.

Paul Anton e bine. Eșanu este și el bine. Răuță are probleme serioase, cu siguranță nu va juca la Iași. Am avut șanse, puteam marca mai mult, Eșanu, Morsay, Nemec au avut ocazii mari.
Dacă am fi mai marcat, eram liniștiți pe final de meci, însă și Viitorul a jucat bine, a avut șanse de a marca”, a mai spus Dusan Uhrin, la Digi Sport.

Dinamo București s-a impus cu Viitorul Constanța, scor 2-1
Dinamo București s-a impus cu Viitorul Constanța, scor 2-1

Paul Anton, avertisment pentru coechipieri: „Trebuie să câștigăm și la Iași!”

În runda viitoare, Dinamo București va merge în deplasare la Poli Iași, ultima clasată din play-out.

Important e să ne recuperăm cât mai bine și să câștigăm și la Iași, pentru a da valoare acestor două victorii. A fost un meci foarte greu, știam ce joacă Viitorul. Am jucat bine tactic, prima repriză am controlat meciul. În repriza a doua au schimbat sistemul, însă știam că vom avea spații și vom profita de ele. Am și reușit, mă bucur pentru munca colegilor mei, pentru munca staff-ului.
E o presiune destul de mare pentru toate echipele. Cred că 5-6 echipe se bat să rămână în Liga I și e normal să nu fie spectacol. Astăzi cred că s-a jucat un fotbal bun, cu ritm. Important e că am câștigat”, a spus Paul Anton.

Referitor la prima de 15.000 de euro pe care DDB le-a oferit-o jucătorilor, Anton a declarat:

Orice ban e bun în situația noastră și mă bucur a fost de bun augur.”

Deian Sorescu: „Un cadou frumos pentru noi și suporteri”

Ne-am făcut un cadou frumos, atât nouă cât și suporterilor. Sper să continuăm așa, suntem conștienți că orice meci trebuie tratat ca o finală. Cred că două pase de gol am dat, dacă nu ma înșel. Nu are importanță cine dă pase sau cine marchează, important e să luăm cele 3 puncte. Am suferit mult, am avut multe meciuri în care am jucat extraordinar și am luat gol din prostie. Cred că a venit și momentul nostru.
Știam ce joacă cei de la Viitorul și din fericire pentru noi ne-a ieșit în seara asta.

Banii sunt importanți, pentru asta ne antrenăm și muncim zilnic. Dar, repet, cel mai important e să jucăm pentru noi. Va fi greu, sunt multe meciuri, e un timp scurt și cred că cel mai important e cine se reface cel mai repede”, a spus și Deian Sorescu.

VEZI AICI golurile din FC Viitorul 1-2 Dinamo București.

Romario Benzar: „Ne-am trezit cam târziu.”

FC Viitorul a avut câteva ocazii bune, printre care și o bară a lui Babunski. La finalul jocului, căpitanul constănțenilor a declarat:

Cred că ne-am trezit cam târziu, Dinamo a marcat două goluri și noi nu am reușit să mai revenim. Am stat bine în teren, dacă am fi construit mai bine cred că puteam să le punem mai multe probleme.
Îmi este greu, dar anul ăsta a fost oricum ciudat pentru noi. Am schimbat 2 antrenori, am avut Covid, accidentări… Important e să construim bine pentru sezonul viitor. Depindem încă de noi, avem meciuri importante. Nu mai putem face pași greșiți. Meciul următor, cu Hermannstadt, ne trebuie victoria”, a spus Romario Benzar.