Planul diabolic al lui Dan Șucu, dat în vileag? Țelul suprem pe care l-a avut omul de afaceri din momentul în care a cumpărat Rapid

Gabriel-Alexandru Ioniță 24.09.2022, 10:26
Planul diabolic al lui Dan Șucu, dat în vileag? Țelul suprem pe care l-a avut omul de afaceri din momentul în care a cumpărat Rapid

Dan Șucu a decis recent să intre în fotbal, după ce și-a făcut un nume în lumea afacerilor din România. Există însă voci care susțin că implicarea proprietarului Mobexpert la Rapid ar fi doar o „haltă” în drumul acestuia spre un obiectiv mult mai înalt. Cel mai înalt, de fapt.

Există o teorie conform căreia Dan Șucu ar investi la Rapid doar pentru a obține capital politic

Jurnaliștii de la Puterea.ro susțin că Dan Șucu și-ar dori chiar să candideze la funcția de Președinte al României în 2024 și susțin că investiția sa la Rapid ar fi doar o modalitate de a obține capital electoral. Exact pe modeul Viorel Cataramă, care a candidat la alegerile prezidențiale anterioare, iar înainte de asta, a lansat în spațiul public ideea că ar fi interesat de cumpărarea lui Dinamo. În scurt timp, totul s-a dovedit a fi doar o „fumigenă”.

În schimb, Dan Șucu nu doar a vorbit, ci a și făcut. El a achiziționat 50% din acțiunile Rapidului de la Victor Angelescu, iar lucrurile merg până acum foarte bine. Clubul din Giulești a reușit o campanie de transferuri foarte bună, care s-a văzut imediat în evoluțiile echipei antrenate de Adrian Mutu, care se află în fruntea Superligii, la egalitate cu Farul Constanța.

În mod evident, fanaticii suporteri rapidiști sunt foarte entuziasmați. Așadar, Dan Șucu, dacă mergem pe scenariul furnizat de cei de la puterea.ro, a reușit să obțină un capital de imagine însemnat, care s-ar putea transforma ulterior în capital politic și chiar electoral.

Co-acționarul Rapidului ar fi consiliat de doi „grei” ai politicii românești

Sursa citată susține că Dan Șucu este consiliat în momentul de față de Viorel Hrebenciuc, nimeni altul decât cel care l-a adus în fotbal și pe Gigi Becali. De asemenea, și fostul șef SIE, Ioan Talpeș, ar face parte din echipa de sfătuitori a co-acționarului de la Rapid.

Unul dintre foștii lideri ai PSD abia eliberat din penitenciar a început, împreună cu un fost șef de serviciu secret, să-l consilieze pe un important om de afaceri care vrea să intre în politica mare.

Potrivit informațiilor noastre, implicarea omului de afaceri Dan Șucu în finanțarea echipei de fotbal Rapid București nu este întâmplătoare întrucât acesta visează să candideze în 2024, atenție, la funcția de președinte al României.

Un rol cheie în implicarea omului de afaceri în fotbal și în politică l-a avut și-l are fostul sforar șef al PSD, Viorel Hrebenciuc, recent eliberat condiționat din penitenciar. De fapt, Viorel Hrebenciuc și fostul șef al SIE, Ioan Talpeș, sunt cei care acum îl consiliază pe Dan Șucu. Nu trebuie omis că Hrebenciuc este cel care l-a adus în politică și pe Gigi Becali”, a notat sursa citată.