Planul secret al lui Ladislau Boloni. A vrut ca echipa națională să fie ultima gară din cariera sa

Dragos Stefanescu 26.01.2022, 11:41
Planul secret al lui Ladislau Boloni. A vrut ca echipa națională să fie ultima gară din cariera sa

Ieri după-amiză FRF l-a prezentat pe Edi Iordănescu ca fiind noul selecționer al României. Astăzi, Ladislau Boloni, cel care a fost în cărți pentru națională, a organizat o conferință de presă. În cadrul acesteia, Boloni și-a prezentat planul secret pe care-l avea pentru selecționata României.

Planul secret al lui Ladislau Boloni

Ieri după-amiază, FRF l-a prezentat în mod oficial pe Edi Iordănescu ca fiind noul selecționer al naționalei României.

Unul dintre antrenorii care s-a aflat foarte aproape de preluarea naționalei a fost Ladislau Boloni. După mai bine de două săptămâni de negocieri, cei din FRF și experimentatul antrenor nu au ajuns la un numitor comun. Astfel, federalii l-au ales pe Iordănescu Jr.

Pentru a face lumină în toată aceată tevatură creată în jurul său în ultimele săptămâni, Ladislau Boloni a organizat în această dimineață o conferință de presă. Tehnicianul a dezvăluit încă de la început care era planul său la echipa națională. Boloni își dorea foarte mult să-și încheie cariera de antrenor la cârma naționalei României, în al cărei tricou a evoluat ca jucător.

Să fii antrenorul naționalei este o onoare și o responsabilitate, în același timp. Felicit noul selecționer și îi urez succes. Am fost căutat de către FRF pentru postul de selecționer. Am analizat propunerea, am acceptat să discut. Am purtat tricoul echipei naționale de mai multe ori și ar fi fost frumos să termin tot așa, la echipa națională”, a declarat Ladislau Boloni.

Ladislau Boloni, epuizat după negocierile cu FRF

Ladislau Boloni a surprins pe toată lumea afirmând că perioada în care a negociat cu FRF pentru preluarea funcției de selecționer al României a fost cea mai grea din întreaga sa carieră.

În viața mea nu am avut zile așa tensionate, grele de suportat, precum aceste două săptămâni. Eu doream să ajung la o înțelegere, cred că și ei, dar ne împiedicam de acest obiectiv intermediar. Trebuia să termin pe locul 1 în Liga Națiunilor, dar, prin negocieri, am ajuns să ajung la locurile 1-2. Eu voiam să mă folosesc de această competiție pentru a pregăti echipa națională pentru Campionatul European”, a spus Ladislau Boloni.

Boloni, deranjat de schema financiară propusă de FRF

Boloni a vorbit și despre negocierile pe care le-a avut cu FRF pe marginea renumerației pe care ar fi primit-o ca și selecționer. Tehnicianul a explicat că a fost deranjat de propunerea federalilor care nu-i ofereau niciun ban în cazul în care contractul său era reziliat după Liga Națiunilor.

Dacă se oprea contractul după Liga Națiunilor, nu era nicio recompensă financiară, după 5 luni. Acest tratament, pe mine m-a deranjat. Pentru că doream, am zis „bine, să fie egal”. Tu, indiferent că o să câștigăm sau nu Liga Națiunilor, ai dreptul să mă demiți, dar să ai și niște obligații. Aici erau zero. Adică tu dacă mă poți da afară, atunci să am și eu libertatea să plec, indiferent dacă sunt pe 1 sau pe 4. Acest lucru n-a fost acceptat

La un moment dat, când îți dai seama că Daum, cu tot respectul, am curajul să spun, eu cred că pot să-mi permit să cer minimum recompensa pe care a primit-o Daum, și nu cea pe care a primit-o Mirel Rădoi. Sunt în relații bune cu Rădoi, l-am susținut. Aș fi vrut ca salariul meu să fie mai aproape de Daum decât de Rădoi. Școala de antrenori români e bună, au zis ei, dar de ce salariile antrenorilor români sunt mai mici decât cele ale străinilor, dacă această școală este bună. Nu asta, însă, a fost o problemă”, a declarat Boloni.

Urmăriți Playsport.ro și pe