Planurile secrete ale lui Mircea Lucescu ies la suprafață. Ce vrea să facă antrenorul lui Dinamo Kiev în perioada următoare

Radu Bordei 10.01.2021, 16:04
Planurile secrete ale lui Mircea Lucescu ies la suprafață. Ce vrea să facă antrenorul lui Dinamo Kiev în perioada următoare

Planurile secrete ale lui Mircea Lucescu ies la suprafață. Antrenorul român a petrecut vacanța în țară, alături de cei dragi, iar acum s-a întors la Kiev, pentru reluarea sezonului. Tehnicianul celor de la Dinamo Kiev a discutat cu presa înainte să ia avionul către Ucraina.

Românul s-a declarat mulțumit de parcursul echipei, de când a preluat-o în vară. Tehnicianul nu are însă multe planuri atunci când vine vorba să întărească echipa cu jucători noi, pentru a lupta la titlu cu Șahtior. Criza financiară a afectat și „gigantul” din Kiev.

Planurile secrete ale lui Mircea Lucescu, dezvăluite.

Mircea Lucescu a trasat deja parcursul echipei sale în partea a doua a sezonului. Provocarea este una foarte mare, pentru că Lucescu nu se va putea baza pe transferuri noi. Dinamo Kiev nu mai aruncă cu milioane de euro în jucători, așa cum o făcea în urmă cu mai mulți ani.

„Sunt probleme financiare mari, durează de acum 4-5 ani. Au fost cedați fotbaliști valoroși, experimentați, iar echipa s-a bazat pe tineri din pepiniera proprie. Aceeași strategie este valabilă și acum. Au nevoie de rezultate, de meciuri internaționale, de experiență” a spus Lucescu.

Acesta nu se teme de a lucra cu jucători tineri, a făcut-o toată cariera lui. Antrenorul speră să crească valoarea și cota acestor fotbaliști, pentru a salva finanțele clubului.

Provocare la final de carieră

Unul din cei mai în vârstă antrenori încă în activitate, Lucescu se simte bine doar pe marginea terenului. Chiar și așa, oferta de la Kiev nu a fost acceptată cu inima ușoară. Lucescu venea după un an de pauză, iar trecutul lui cu Șahtior a cântărit și el.

Mircea Lucescu a acceptat o nouă provocare

Totuși, după o analiză profundă, Lucescu a acceptat provocarea pentru că nu putea să stea departe de fotbal. Mircea Lucescu știa că va fi criticat de o parte de fani, dar provocarea de a readuce pe Dinamo în topul fotbalului ucrainean a fost prea tentantă.

Sfaturi către Șumudică și Dan Petrescu

Mircea Lucescu a analizat și sezonul bun al lui Șumudică de până acum, dar și scandalul cu conducerea de la Gaziantep. „S-a descurcat excelent, este un bun motivator. Din păcate nu are aceeași atitudine în relația cu ceilalți, cu presa sau conducerea” crede Il Luce. Fostul antrenor al lui Șumudică de la Rapid dă și un verdict trist pentru antrenor. Lucescu nu crede că Gaziantep are cum să reziste în fruntea clasamentului. „Nu are potențialul să rămână acolo. Sunt echipe mai bune, care depind de cupele europene. Va fi foarte greu” crede Lucescu. Gaziantep este pe locul 4 în acest moment.

Lucescu anunță și că Dan Petrescu se va impune în fotbalul turnesc, chiar dacă va prelua Kayserispor, echipa aflată pe ultimul loc în clasament. „Are potențialul să facă performanță. Va reuși” spune Lucescu senior.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe