Pleacă Deian Sorescu de la Dinamo! Un antrenor român îl vrea de urgență la echipa sa din străinătate

Bădulescu Silvian / 09.11.2021, 15:20
Pleacă Deian Sorescu de la Dinamo! Un antrenor român îl vrea de urgență la echipa sa din străinătate

Marius Șumudică îl dorește pe Deian Sorescu în Turcia. Tehnicianul român vrea să profite de situația lui Deian la Dinamo și să-l aducă la Yeni Malatyaspor. Conform ProSport, Șumudică i-a transmis lui Cătălin Liță, agentul cu care lucrează de o bună bucată de timp, să se intereseze cum se poate realiza transferul mijlocașului de 24 de ani.

Mircea Rednic a explicat conflictul cu Deian Sorescu

În cadrul conferinței de presă dinaintea meciului cu CFR, Mircea Rednic a vorbit foarte deschis legat de situația cu fostul căpitan al echipei. El nu s-a ferit și a spus lucrurilor pe nume.

Mi-aș fi dorit ca Sorescu să clarifice situația. Ce s-a întâmplat la Mediaș, că ne-am repezit sau mai știu eu ce. Am martori, echipa, staff-ul tehnic, cel medical, nu a fost nimic adevărat. A fost o discuție normală la 2-0 pentru adversar. Am ridicat tonul în momentul în care el, de la ce i-am reproșat tactic, a început să spună de problemele personale, care nu au nicio legătură cu meciul, cu ce s-a întâmplat în teren”.

„Puriul” a discutat personal cu Sorescu și i-ar fi propus acestuia să-și ia liber după ce mijlocașul i-ar fi mărturisit că are probleme personale.

De-asta am ridicat puțin vocea. I-am spus că dacă are probleme, nu trebuia să intre. Decât sa se plimbe pe teren, nu e ok, de-asta l-am și scos la pauză. Dacă ai probleme, clar nu ești 100%. Asta a fost la Mediaș și nimic altceva. Dacă după ce a ieșit din cabină, enervat fiind, s-o fi repezit la vreo ladă sau la ceva pe acolo, treaba lui”.

Care ar fi motivele decăderii formei lui Deian Sorescu?

În acest moment, se pare că Deian Sorescu este omul problemă din lotul echipei. Acesta s-a certat cu Mircea Rednic, a fost exclus, pentru o scurtă perioadă, de la echipa de seniori, iar, pe teren, are evoluții din ce în ce mai șterse. Asta, deși, începutul campionatului a fost început ca din tun, cu cinci goluri marcate în primele trei partide, printre care un hattrick contra celor de la FC Voluntari.

Probabil că un argument în decăderea formei jucătorului este faptul că acesta nu a fost lăsat să plece. În primele etape, Dinamo a avut oferte de la FCSB, de aproximativ 700.000 de euro și de la Legia Varșovia. Sumele oferite pentru bănățean nu au fost pe placul conducerii dinamoviste, astfel că acesta a rămas. Deși a fost chemat, după primele etape, la echipa națională pentru care a și debutat, acesta este în antiteză față de începutul sezonului, din punct de vedere sportiv.

Eu zic că trebuia să plece. Dinamo trebuia să înțeleagă și situația jucătorului. În momentul în care tu îi oferi o stabilitate, un climat de performanță, el poate evolua ca jucător. Dacă echipa ajunge într-o situație delicată, are rezultate negative și apar probleme, e normal ca nici el să nu răspundă și să fie mereu cu gândul în altă parte” este părerea lui Ilie Dumitrescu, față de situația lui Sorescu la Dinamo.