Pleacă Marius Ștefănescu de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Un club din Europa îl vrea pe jucătorul român

Ștefănescu Dragoș 22.07.2022, 14:31
Pleacă Marius Ștefănescu de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe. Un club din Europa îl vrea pe jucătorul român

Sepsi OSK a reușit să o învingă pe Olimpia Ljubljana, scor 3-1, în turul doi preliminar Conference League. Unul dintre cei mai buni jucători ai covăsnenilor a fost Marius Ștefănescu. Acesta a marcat primul gol al lui Sepsi și își continuă astfel evoluțiile excelente. Prestațiile bune ale lui Ștefănescu au atras atenția cluburilor din străinătate. O echipă din Belgia este foarte interesată de transferul internaționalului român, iar mutarea s-ar putea face în perioada următoare.

Marius Ștefănescu, dorit de un club din Belgia

Sepsi OSK a reușit să o învingă pe Olimpia Ljubljana, scor 3-1, în turul doi preliminar Conference League. Covăsnenii au jucat excelent și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în turul următor.

Unul dintre cei mai buni jucători ai lui Sepsi în meciul cu Olimpia Ljubljana a fost Marius Ștefănescu (23 de ani). Acesta a marcat primul gol al covăsnenilor și a avut o prestație solidă pe tot parcursul partidei. Astfel, Ștefănescu își continuă forma excelentă arătată încă din sezonul trecut, la capătul căruia a cucerit Cupa României împreună cu Sepsi.

Evoluțiile excelente din sezonul trecut l-au adus pe Ștefănescu în vizorul selecționerului Edi Iordănescu,  care l-a convocat la naționala României. El a debutat la prima reprezentativă în înfrângerea cu Muntenegru, scor 0-3.

Presațiile bune ale lui Marius Ștefănescu au trezit interesul cluburilor din străinătate. Conform Digi Sport, internaționalul român este urmărit cu atenție de o echipă din Belgia. Principala calitate a lui Ștefănescu remarcată de belgieni este faptul că acesta poate juca pe toată banda stângă. Astfel, el s-ar putea integra perfect în sistemul 3-5-2 pe care-l folosește formația belgiană. Totuși, această mutare depinde de transferurile pe care urmează să le facă belgienii în următoarea perioadă. În cazul în care vor rămâne descoperiți pe postul pe care evoluează Ștefănescu, belgienii vor face imediat o ofertă pentru acesta.

Marius Ștefănescu are o cotă de piață de 900 de mii de euro, potrivit Transfermarkt.

Premierul Ungariei în tribunele stadionului din Sfântu Gheorghe

Partida dintre Sepsi OSK și Olimpia Ljubljana a suscitat un interes imens în rândul superterilor covăsneni. Mai mult, în tribunele stadionului din Sfântu Gheorghe au fost prezente câteva nume foarte  marcante. Premierul Ungariei, Viktor Orban și Marco Rossi, selecționerul naționalei Ungariei, au urmărit partida alături de Laszlo Dioszegi.

La finalul meciului, patronul lui Sepsi a dezvăluit că Viktor Orban l-a felicitat pentru performanțele din ultima perioadă. În plus, Laszlo Dioszegi a subliniat încă o dată faptul că noul stadion din Sfântu Gheorghe a fost construit cu bani de la Guvernul Ungariei.

Viktor Orban ne-a felicitat. Nu am negat niciodată că Guvernul Ungariei ne-a construit stadionul. Tot Guvernul a venit la meci. Ne-au felicitat, ne-au spus că avem o echipă bună”, a declarat Laszlo Dioszegi, potrivit AS.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe