Pleacă românul Costel Gâlcă de la Vejle? Oficialii echipei daneze recunosc că viitorul antrenorului este incert

Sorin Chiriac / 26.04.2021, 18:05
Pleacă românul Costel Gâlcă de la Vejle? Oficialii echipei daneze recunosc că viitorul antrenorului este incert

Costel Gâlcă o antrenează pe Vejle din 2019, formație din Danemarca alături de care a reușit să promoveze în prima ligă. După un start foarte bun de sezon în prima ligă a Danemarcei, jocul lui Vejle a început să scârțăie treptat și echipa a ajuns în play-out. Acum, Gâlcă se luptă să evite retrogradarea, fiind pe primul loc salvator al clasamentului. La finalul sezonului, antrenorul român ar putea să o părăsească pe Vejle.

Pleacă românul Costel Gâlcă de la Vejle? Oficialii echipei daneze recunosc că viitorul antrenorului este incert

După mai bine de un an petrecut în Arabia Saudită, în martie 2019, Costel Câlcă era prezentat la Vejle, în prima ligă a Danemarcei. Echipa se afla atunci într-un moment critic și la finalul acelui sezon a retrogradat. Ulterior, antrenorul român a reușit să promoveze la primul sezon pe banca echipei. Vejle a început foarte bine actuala stagiune din prima ligă a Danemarcei. După primele 6 etape, formația antrenată de Gâlcă era lider în Danemarca, peste formații ca Midtjylland sau Copenhaga. Ulterior, rezultatele nu au mai fost la fel de bune și Vejle a ajuns în play-out. Cu doar 5 etape înainte de final, Vejle are 32 de puncte în play-out și este pe primul loc salvator. Ultimele două clasate sunt Lyngby, cu 25 de puncte și Horsens cu 19 puncte.

Gâlcă ar putea să schimbe echipa la finalul sezonului

Chiar dacă va reuși să o salveze pe Vejle, Costel Gâlcă ar putea să nu mai continue pe banca echipei. Antrenorul român mai are contract până la finalul acestui sezon și își dorește o nouă provocare.
Jacob Kruger, directorul tehnic al lui Vejle, a lăsat de înțeles că Gâlcă și-ar dori să meargă la o echipă din partea superioară a clasamentului.

Vejle se chinuie să-şi păstreze locul în prima ligă, iar după acest sezon conducerea trebuie să afle cine va fi antrenorul din următoarea stagiune.
Conform directorului tehnic Jacob Krürger, românul ar prefera să meargă la o echipă de top. Totuşi, există posibilitatea să continue, dacă Vejle rămâne în prima ligă”, au scris jurnaliștii danezi de la Tipsbladet.dk.

Costel Gâlcă își dorește să antreneze o echipă de top, scriu jurnaliștii danezi
Costel Gâlcă își dorește să antreneze o echipă de top, scriu jurnaliștii danezi

Conducerea lui Vejle insistă pentru Costel Gâlcă

Oficialul lui Vejle spune că sunt discuții cu Gâlcă pentru prelungirea contractului, însă o decizie va fi luată la finalul sezonului.

Purtăm un dialog strâns cu el și vorbim despre multe aspecte. Sunt lucruri normale care țin de un antrenor. Cum ar trebui să arate clubul în sezonul următor dacă vom rămâne în Superliga și ce dorințe sunt la mijloc. Dialogul decurge bine și ambele părți sunt de acord, în acest moment, că avem de făcut o treabă importantă pentru a ne asigura locul în prima ligă. După accea ne vom așeza și o să vorbim concret”, a spus Jakob Kruger, directorul tehnic al lui Vejle, potrivit sursei citate.

Cine este Constantin „Costel” Gâlcă?

Costel Gâlcă este un fost internațional român, membru al „Generației de Aur”, care și-a început cariera la FC Național și a mai trecut pe la FC Argeș, Steaua, Mallorca, Espanyol, Villarreal, Real Zaragoza, Almeria și Gimnastic.

Cele mai importante repere din cariera sa:

  • 68 de meciuri și 4 goluri pentru naționala României
  • 162 de meciuri și 16 goluri în La Liga pentru Espanyol și Villarreal
  • 27 de meciuri și 2 goluri pentru Steaua
  • Cupa Spaniei cu Espanyol Barcelona
  • Patru titluri de campion, o Cupă și trei Supercupe ale României cu Steaua

De antrenorat s-a apucat în 2009, cu echipa secundă a celor de la Almeria. Apoi, a mai pregătit naționala U17 a României, FCSB, Espanyol Barcelona, Al-Taawoun, Al-Fayha, iar din 2019 pe Vejle BK. La FCSB, Gâlcă a cucerit titlul, Cupa României și Cupa Ligii, în același sezon – 2014/2015.