Rangers îl vinde pe Ianis Hagi! Plecarea românului de pe Ibrox Park este mai actuală ca oricând

Ștefănescu Dragoș 19.12.2021, 08:51
Rangers îl vinde pe Ianis Hagi! Plecarea românului de pe Ibrox Park este mai actuală ca oricând

De la plecarea lui Steven Gerrard de pe banca tehnică a lui Rangers, situația lui Ianis Hagi s-a complicat. Chiar dacă este un jucător important al campionei Scoției, plecarea românului de pe Ibrox Park este mai actuală ca oricând.

Rangers îl vinde pe Ianis Hagi

Ianis Hagi (23 de ani) s-a impus la Rangers prin evoluțiile sale bune. Internaționalul român a devenit unul dintre cei mai imortanți jucători ai campioanei Scoției. Totuși, în acest sezon Hagi Jr. nu a mai strălucit ca anul trecut. Plecarea lui Steven Gerrard de pe banca tehnică a lui Rangers a complicat puțin situația fotbalistului român. Giovanni van Bronckhorst, noul antrenor al lui Rangers, a schimbat sistemul dejoc din 4-3-3 în 4-2-3-1. Această schimbare pare să nu i se potrivească prea bine lui Ianis, care nu a mai dat randamentul său obișnuit.

Evoluțiile bune de sezonul trecut l-au adus pe Ianis Hagi în atenția mai multor cluburi mari ale Europei. În ultima perioadă AS Roma, Olympique Lyon și Galatasaray și-au manifestat interesul pentru fotbalistul român. Publicația scoțiană Ibrox Noise a anunțat că oficialii lui Rangers i-au stabilit prețul mijlocașului român. Campioana Scoției cere 12 milioane de lire sterline, adică 14 milioane de euro. Pentru Rangers, vânzarea lui Ianis pentru o asemenea sumă ar fi o adevărată lovitură, el fiind adus de la Genk pentru doar 3,5 milioane de euro.

Ianis Hagi este cotat la 6,5 milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Rangers îl vrea pe Olimpiu Moruțan

Galatasaray Istanbul l-a cumpărat pe Olimpiu Moruțan (22 de ani) de la FCSB în această vară. Mijlocașul s-a adaptat rapid la rigorile fotbalului din Super Lig și a devenit unul dintre jucătorii cei mai importanți ai Galatei. Evoluțiile bune ale lui Moruțan au atras atenția mai multor echipe din străinătate. Astfel, internaționalul român ar putea pleca după doar 6 luni de la vicecampioana Turciei, chiar în mercato-ul din această iarnă.

Presa din Turcia notează că Rangers este interesată de transferul lui Olimpiu Moruțan. Jurnaliștii scoțieni au confirmat interesul campioanei Scoției pentru mijlocașul român. Aceștia însă au dezvăluit că cei de la Rangers plănuiesc un împrumut al lui Moruțan. Ulterior, în funcție de randamentul său, conducerea clubului de pe Ibrox va decide dacă îl va cumpăra definitiv.

Mai exact, acesta să fie adus sub formă de împrumut pentru șase luni la Rangers iar, dacă va confirma, să fie cumpărat definitiv. Rămâne de văzut cu ce sumă se vor mulțumi turcii, având în vedere că românul este o piesă importantă în echipa lui Fatih Terim”, notează Glasgowtimes.