Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter e aproape sigură! Cine l-a sfătuit să-și găsească altă echipă

Gabriel Peneș / 07.04.2021, 21:55
Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter e aproape sigură! Cine l-a sfătuit să-și găsească altă echipă

Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter e aproape sigură! Portarul de 23 de ani este într-o „zodie neagră” a carierei. Asta, cu toate că face parte din lotul unei mari echipe europene și a fost convocat și la naționala României. Dar Radu e, deja, un abonat al statutului de rezervă. El nu a mai apărat într-un meci oficial de mai bine de un an.

Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter e aproape sigură!

E greu în echipele mari.  Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter e aproape sigură! Fostul lider al naționalei de tineret la Euro U21 din 2019 nu are șansa să intre pe teren în fața titularului Samir Handanovic. Deși a ajuns la marele club italian de 8 ani, iar din 2016 a fost chemat la prima echipă, Radu n-a avut nicio șansă reală de a se impune în poarta lui Inter. El a tot fost împrumutat la alte cluburi, Avellino, Genoa și Parma.

El nu a mai jucat de mai bine de un an. Pe 9 ianuarie 2020 a fost ultima sa apariție, la Genoa, într-o partidă de Cupa Italiei cu Torino. La Inter nu a „prins” decât 18 minute, dar asta în… mai 2016. De aceea, e aproape sigur că Radu va fi din nou împrumutat, la vară, de antrenorul Antonio Conte. În plus, tehnicianul echipei îl are la dispoziție și pe sârbul de 24 de ani, Filip Stankovic.

 Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter e aproape sigură! Cine l-a sfătuit să-și găsească altă echipă
Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter e aproape sigură! Constantin Schumacher îl sfătuiește să-și găsească altă echipă

Cine l-a sfătuit să-și găsească altă echipă

Deși a fost „promovat” la naționala de seniori, Ionuț Radu pare sortit băncii de rezerve și în echipa pregătită de Mirel Rădoi. Florin Niță (32 de ani) a fost cel mai bun jucător al tricolorilor în primele 3 meciuri din preliminariile CM 2022. Doar o accidentare l-ar mai putea scoate din poartă pe titularul de la Sparta Praga. În aceste condiții, Radu e sfătuit să plece de la Inter și să joace, chiar și la o echipă din Serie B.

Constantin Schumacher (44 de ani), fostul jucător și antrenor de la Rapid, e ferm în privința deciziei pe care portarul ar trebui să o ia.

Din punctul meu de vedere, aș fi plecat în secunda unu știind că voi sta rezervă tot timpul, chiar dacă Inter e un club important. Nu poți sta rezervă la 23 de ani. Se poate duce să joace în Serie B, undeva unde impresarul să impună să joace măcar 75% din meciuri”, a declarat Schumacher la GSP Live.

Fostul mijlocaș a adăugat că Radu nu are cum să-și demonstreze valoarea stând doar pe banca de rezerve. Spre deosebire de el, Ciprian Tătărușanu își permite acest lux la Milan pentru că are o altă vârstă.

Nu poate să-și demonstreze valoarea stând pe bancă, important ar fi să joace. În cazul lui Tătărușanu e normal, nu e o mare problemă că stă rezervă la Milan la 34 de ani. Dar, în cazul lui Radu, ar trebui să evolueze la o asemena vârstă fragedă”, a mai spus Constantin Schumacher, conform aceleiași surse.