Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter Milano va deveni oficială în această vară. Șansele românului să mai continue sunt nule

Octavian Vasilescu / 22.05.2022, 18:08
Plecarea lui Ionuț Radu de la Inter Milano va deveni oficială în această vară. Șansele românului să mai continue sunt nule

Portarul român Ionuț Radu (24 de ani) ar urma să se despartă de Inter în această vară. Radu este legitimat din 2013 la Inter.

Gazzetta dello Sport scrie că veteranul Samir Handanovic (37 de ani) va fi titular la Inter și în sezonul viitor. De asemenea, al doilea portar al echipei va fi Andre Onana (26 de ani).

Ionuț Radu va pleca de la Inter

Ionuț Radu a comis o gafă uriașă în acest sezon al Serie A, iar acest lucru ar putea conta foarte mult. Portarul a dat pe lângă minge în propriul careu în meciul cu Bologna, iar Nicola Sansone a marcat. Bologna a învins Inter, scor 2-1, după acel moment. Dacă ar fi câștigat acel joc, Inter ar fi devenit noul lider din Serie A. AC Milan a rămas în fruntea clasamentului, iar acum mai are nevoie de un punct pentru a lua titlul.

Conform site-ului de specialitate Transfermarkt, cota de piață a lui Ionuț Radu se ridică la 4 milioane de euro.

Ionuț Radu a fost transferat de Inter în 2013, de la Pergolettese Youth. De-a lungul timpului, portarul născut în București a evoluat sub formă de împrumut la Avellino, Genoa și Parma.

Portarul român a evoluat în 5 meciuri oficiale pentru prima echipă de la Inter. Acesta a încasat cinci goluri și a bifat două jocuri fără gol încasat.

Ionuț Radu, apărat de Edi Iordănescu

Selecționerul României, Edi Iordănescu, l-a încurajat pe Ionuț Radu după gafa comisă în meciul cu Bologna:

Ionuț Radu este un portar extrem de talentat, cu o mentalitate competitivă și cu un viitor frumos. Oricine greșește și atunci când nu aperi un sezon întreg există și riscul unor momente mai puțin fericite.

Nu este doar greșeala lui, cu siguranță că trebuie împărțită și asumată și de cei din jurul lui. E un portar cu viitor în tricoul echipei naționale, dar care trebuie în următoarea perioadă să își asume decizii corecte pentru carieră lui”, a scris Edi Iordănescu, pe Facebook.