Plecarea lui Nicolae Stanciu în China, colac de salvare pentru pentru o echipă din România. Câți bani va încasa

Gabriel-Alexandru Ioniță 27.01.2022, 20:26
Plecarea lui Nicolae Stanciu în China, colac de salvare pentru pentru o echipă din România. Câți bani va încasa

Nicolae Stanciu s-a transferat de la Slavia Praga la Wuhan Three Towns FC, echipă nou promovată în prima ligă chineză, așa cum playsport.ro a anunțat în exclusivitate. Internaționalul român de 28 de ani a semnat un contract pe trei sezoane și va avea un salariu de 3.2 milioane de euro pe an, de 8 ori mai mare decât cel pe care îl încasa în Cehia.

Inițial gruparea cehă nu a dorit să îl lase pe Stanciu să plece, însă nu s-a putut opune în cele din urmă dorinței fotbalistului. Potrivit presei din Cehia, Slavia a fost de acord să îl lase să plece în schimbul sumei de 4 milioane de euro, în condițiile în care el este cotat de Transfermark la 7 milioane de euro în acest moment.

Unirea Alba Iulia primește un ajutor financiar substanțial în urma transferului lui Nicolae Stanciu

Totuși, această tranzacție va bucura extrem de mult un club din România. Este vorba despre Unirea Alba Iulia, echipa care l-a crescut pe Nicolae Stanciu și l-a cedat în 2011 la FC Vaslui.

Pentru că l-a lansat în fotbalul mare, echipa aflată în prezent în Liga 3 trebuie să primească o așa-numită „taxă de solidaritate” în urma acestui transfer. Iar conform celor de la ziarulunirea.ro, formația din Alba Iulia va primi nu mai puțin de 106.000 de euro în urma tranzacției dintre clubul din Wuhan și Slavia Praga.

Acești bani reprezintă o adevărată comoară pentru Unirea Alba Iulia, echipă cu mare tradiție în fotbalul românesc, dar care se zbate la limita anonimatului de mai mult timp. De altfel, Stanciu a reprezentat cea mai importantă sursă de finanțare în ultimii ani a echipei din Cetatea Marii Uniri.

În primul rând, Unirea Alba Iulia a primit 240.000 de euro în 2011 de la FC Vaslui. De asemenea, a mai primit și alte sume în urma acestei taxe de solidaritate, de fiecare dată când Stanciu a schimbat echipa.

Stanciu a devenit principalul „finanțator” al clubului care l-a lansat în fotbalul mare

Conform sursei citate, echipa alb-neagră chiar a fost salvată de la faliment de transferul lui Nicolae Stanciu la Al Ahli. Atunci, ea nu se prezentase la o partidă pe teren propriu din cauza problemelor financiare, rezolvate însă cu ajutorul banilor veniți în urma mutării fostului ei jucător în Arabia Saudită.

Până la transferul la Wuhan Three Towns FC, suma totală plătită în schimbul lui Stanciu era de 22.7 milioane de euro. Iar din acești bani, o mică parte a intrat și în conturile celor de la Unirea Alba Iulia.

Dispare Nicolae Stanciu de la echipa națională? Transferul în China îl îndepărtează pe mijlocaș de prima reprezentativă

Urmăriți Playsport.ro și pe