Plecări în masă de la Botoșani. Anunțul a fost făcut de clubul din Moldova pe pagina de Facebook

Moldoveanu Camelia / 30.01.2022, 09:36

FC Botoșani s-a despărțit de încă trei fotbaliști, după ce i-a pierdut pe Bogdan Racovițan, Martin Remacle și Hervin Ongenda. Plecările în masă au fost anunțate oficial pe contul de Facebook al clubului din Moldova. În același timp, Valeriu Iftime a făcut și câteva achiziții.

Două transferuri și un împrumut. Plecări pe bandă rulantă la FC Botoșani

După ce i-a pierdut în această iarnă pe e fundaşul Bogdan Racoviţan (transferat în Polonia, la Rakow Czestochowa), pe mijlocaşul francez Hervin Ongenda (plecat la Apollon Limassol) şi pe mijlocaşul francez Martin Remacle (cedat la Universitatea Cluj), moldovenii anunță încă două transferuri și un împrumut.

🇧🇪 Herve Kage și 🇬🇭 Paul Mensah au părăsit gruparea roș-alb-albastră, iar 🇧🇪 Martin Remacle a fost împrumutat la echipa de ligă secundă, Universitatea Cluj.
Mulțumim, Herve! Mulțumim Paul! Mulțumim Remacle!”, a fost anunțul celor de la FC Botoșani pe Facebook.

Kange a intrat pe teren în acest sezon de 14 ori și a marcat 3 goluri, iar Mensha a jucat într-un singur meci timp de 22 de minute. În schimb, Valeriu Iftime i-a achiziționat pe atacanţii Mihai Roman II (Universitatea Craiova), Sebastian Mailat (CFR Cluj) şi mijlocaşul Victor Dican (Universitatea Cluj).

Cât primesc moldovenii pentru Ongenda

Mijlocașul crescut de PSG a strâns 108 meciuri în tricoul celor de la FC Botoșani și ar fi putut juca oricând la FCSB, dacă își dorea asta. Gigi Becali a fost vrăjit de francez, însă fotbalistul nici nu a vrut să audă de vicecampioana României.

Fotbalistul numit de Marius Croitoru „un geniu capricios” a ales să joace în Cipru, cu toate că ar fi putut performa pe mai mulți bani în zona arabă. Hervin Ongenda a ales Apollon Limassol deoarece echipa are șanse mari să joace în cupele europene.

Cu toate că s-a împotrivit plecării, Valeriu Iftime a recunoscut că s-a lăsat înduplecat la insistențele fotbalistului. Potrivit digisport.ro, FC Botoșani o să încaseze pe mijlocaș 200.000 de euro, plus bonusuri. Oficialii moldoveni au acceptat această variantă și pentru că Ongenda intrase în ultimele șase luni de contract și riscau să-l piardă gratis la vară.

Transferul este făcut. Hervin a insistat foarte mult și inima mea cedează când e vorba despre o astfel de bijuterie de fotbalist, chiar dacă a mai avut sincope. I-am dat drumul, poate juca în cupele europene. Sunt bani mulți pentru jucător!”, a declarat Valeriu Iftime pentru sursa citată.

Moldovenii ar fi putut încasa 400.000 de euro dacă Ongenda ar fi acceptat în vară să meargă la FCSB. Gigi Becali l-a dorit cu ardoare, însă francezul a considerat că patronul „roș-albaștrilor” nu este pe stilul lui.