Plusuri importante pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea, chiar dacă au ratat finala. Cât vor urca în clasament și câți bani au câștigat

Gabriel-Alexandru Ioniță / 19.06.2022, 20:08
Plusuri importante pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea, chiar dacă au ratat finala. Cât vor urca în clasament și câți bani au câștigat

Simona Halep și Sorana Cîrstea au ratat șansa de a se duela în finala turneului de la Birmingham. Ele au fost învinse în semifinale, în meciuri extrem de asemănătoare, încheiate în trei seturi, de Beatriz Haddad Maia, respectiv Shuai Zhang.

Premii consistente pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea după parcursul de la Birmingham

Chiar dacă nu au ajuns în marea finală, cele două românce au avut totuși un parcurs solid pe iarba englezească, pentru care vor fi răsplătite cum se cuvine. Simona Halep și Sorana Cîrstea vor primi câte 11.000 de dolari pentru performanțele lor de la Birmingham, dar și câte 110 puncte în clasamentul WTA. Astfel, ambele vor înregistra progrese în acest top, cu începere de luni, când el va fi actualizat.

Simona Halep va urca un loc în clasamentul mondial, de pe 20 până pe 19. De asemenea, Sorana Cîrstea va înregistra un progres de patru poziții, de pe 36 pe 32. În plus, jocul arătat de ele la Birmingham le dau speranțe pentru turneele viitoare.

Ce urmează pentru cele două jucătoare din România

Simona Halep și Sorana Cîrstea se vor pregăti la turnee diferite pentru al treilea Grand Slam al anului, cel de la Wimbledon. Fostul lider WTA va fi singura jucătoare din România care va juca la Bad Homburg, în Germania. Asta în vreme ce Sorana Cîrstea va rămâne în Anglia și va participa la turneul de Eastbourne.

Simona Halep se va duela în primul tur la Bad Homburg cu Katerina Siniakova, jucătoare de 26 de ani din Cehia, situată pe locul 63 în clasamentul mondial. Românca se află pe aceeași jumătate de tablou cu alte nume importante ale tenisului feminin mondial. Printre acestea se numără Daria Kasatkina, care este de altfel și principala favorită a turneului de la Bad Homburg, italianca Martina Trevisan, americanca Amanda Anisimova, dar și canadianca de origine română Bianca Andreescu.

Meciul cu Sorana Cîrstea i-a fost „fatal” chinezoaicei Shuai Zhang la Birmingham

Efortul depus de Shuai Zhang în semifinala cu Sorana Cîrstea s-a dovedit a fi prea mult pentru jucătoarea din China. Ea a fost nevoită să abandoneze în finala cu Beatriz Haddad Maia, după doar 37 de minute de joc, la scorul de 5-4 pentru adversară în primul set.

Zhang a acuzat probleme cervicale și nu a mai putut juca nici în finala probei de dublu, care era programată tot duminică. Astfel, ea și Elise Mertens, partenera ei, le-au cedat trofeul adversarelor din ultimul act, Lyudmila Kichenok și Jelena Ostapenko.