Poftele lui Leo Messi, porunci pentru Joan Laporta la FC Barcelona. Vor să îl aducă pe Erling Haaland

Bordei Radu / 17.04.2021, 15:33
Poftele lui Leo Messi, porunci pentru Joan Laporta la FC Barcelona. Vor să îl aducă pe Erling Haaland

Poftele lui Leo Messi, porunci pentru Joan Laporta la FC Barcelona. Președintele catalanilor n-a ascuns că prima sa misune este convingerea lui Leo Messi să continue pe Camp Nou. De acest fapt se va contura strategia viitoare a clubului.

Nu pretențiile financiare ale starului reprezintă principala problemă. Messi este dispus să renunțe la o parte din salariul lui fabulos, pentru a ajuta clubul. Ce îl interesează pe fotbalist este perspectiva clubului de a concura pentru trofee, mai ales Liga Campionilor. De aceea Laporta trebuie să îl convingă pe playmakerul argentinian că echipa va rămâne în elita europeană.

Poftele lui Leo Messi, porunci pentru Joan Laporta la FC Barcelona. Vor să îl aducă pe Erling Haaland

Echipa lui Ronald Koeman și-a revenit în ultimele luni. A arătat un fotbal bun și rezultatele s-au îmbunătățit considerabil. Cu toate acestea, înfrângerea din El Clasico, a constituit o lovitură cruntă pentru progresul formației. Și a reamintit că Barcelona încă este în urma rivalelor din Spania, dar și din Europa.

Joan Laporta trebuie să îl convingă pe Messi să stea la Barcelona

În La Liga, Atletico și Real sunt favorite, iar Liga Campionilor deja este pierdută. Barcelona se va bate pentru Cupa Spaniei și un trofeu i-ar arăta lui Messi că totuși catalanii au forța de a se bate pentru obiective importante.

O altă direcție ar fi efectuarea unor transferuri importante. Astfel, Messi ar putea fi convins că se construiește o nouă echipă puternică în Catalunia. Iar venirea lui Haaland ar fi un mesaj clar din partea conducerii Barcelonei

Barcelona vrea, dar nu prea poate

Imaginile cu Raiola și tatăl norvegianului, la discuții cu conducerea Barcelonei, au făcut înconjurul lumii. Dar șansele ca atacantul Borussiei să ajungă pe Camp Nou, mai ales în această vară, sunt foarte mici. De altfel Borussia a anunțat deja că Haaland va fi la echipă și sezonul viitor. În vara viitoare, însă, Laporta va trebui să se bată cu restul forțelor europene pentru atacant.

Între timp, Barcelona trebuie să îl convingă pe Messi să rămână. Se pare că Laporta i-ar fi pregătit deja o ofertă fotbalistului. Acesta ar urma să câștige mai puțini bani la început, dar veniturile ar crește progresiv. Laporta i-ar fi promis că Messi va ajunge să câștige la Barcelona același salariu pe care l-ar oferi Manchester City sau PSG. În plus, conducerea clubului îi va pregăti și o poziție de ambasador al clubului, după ce cariera sa va ajunge la sfârșit.

Argentinianul încă nu a dat un răspuns clar, dar mai este puțin și Messi își va decide, în sfârșit, soarta.