Povestea de dragoste dintre Șumudică și Gaziantep s-a încheiat abrupt. S-a terminat aventura „vulturului” în campionatul Turciei

Gabriel Eșanu 10.01.2021, 18:04
Povestea de dragoste dintre Șumudică și Gaziantep s-a încheiat abrupt. S-a terminat aventura „vulturului” în campionatul Turciei

Marius Șumudică s-a despărțit duminică de Gaziantep, după un conflict cu conducerea clubului. Antrenorul român mai avea contract până în vara acestui an și solicitat o mărire de salariu pentru a accepta prelungirea. În schimb, bașkanul lui Gaziantep avea cu totul alte planuri. Voia ca Șumudică și staff-ul său, la fel ca o parte din jucători, să accepte o diminuare a contractelor cu zece procente.

„Drumurile noastre s-au despărțit astăzi, de comun acord. Marius Sumudica, care antrenează aici de un sezon și jumătate, pleacă astăzi. Ne exprimăm recunoștința sinceră față de ce a făcut aici. Îi mulțumim și îi dorim succes în carieră”, se notează în comunicatul prin care turcii anunţă despărţirea de Şumudică.

Marius Şumudică s-a despărţit de Gaziantep din cauza neînţelegerilor la bani. Va semna cu Al Shabab, în Arabia Saudită

Întregul conflict a degenerat după înfrângerea de sâmbătă, cu Sivasspor, scor 1-2. Primul eșec din ultimele patru luni pentru echipa la care evoluează Maxim şi Toşca. Marius Șumudică o lasă pe Gaziantep pe locul 4 în Turcia, la cel mai bun sezon din istoria clubului. Dar românul nu va rămâne şomer pentru mult timp. Este ademenit de saudiţii de la Al Shabab cu un contract mult mai mare decât avea în Turcia. Şi va semna în următoarele zile cu echipa pe care a mai antrenat-o în 2019. În prezent, Shabab este pe locul doi în Arabia Saudită. În urmă cu doar câteva zile a fost demis antrenorul portughez Pedro Caixinha, după doar cinci luni.

„Nu pot accepta un salariu cu 10 la sută mai mic, pentru că am plătit din buzunarul meu 80.000 de euro prime jucătorilor, fiind plăcerea mea. Și apoi, președintele vine și-mi spune că dacă o faci pentru jucătorii tăi, de ce nu și pentru mine? Eu așa nu pot lucra, am refuzat oferta și am plecat. Asta e recompensa pentru succesul meu? Salariul meu e, ca să se știe, de 600.000 de euro”, a fost anunţul lui Şumudică.

De partea cealaltă, Mehmet Buyukekşi, başkanul lui Gaziantep, consideră că Şumudică ar fi trebuit să accepte o micşorare. În condiţiile în care mai multe cluburi din Europa se confruntă cu mari probleme financiare din cauza pandemiei de coronavirus. În plus, i s-a reproşat antrenorului român că îşi arogă toate meritele pentru parcursul bun al echipei.

„Banii pe care-i plătim lui și celor din staff sunt 1,2 milioane euro, iar el ne-a cerut 1,9 milioane cu tot cu bonusuri. I-am spus despre situația actuală, și la Barcelona și Galatasaray s-au tăiat salariile, l-am rugat pentru o reducere de zece procente. Unde-i lipsa de respect? Cere contract, contract, contract după fiecare meci. Ne susținem antrenorul, îl respectăm, dar explicațiile sunt greșite. Își arogă toate meritele, dar nu joacă el singur și câștigă meciurile! Dar ce, este Fatih Terim ca să aibă pretențiile astea?!”, a declarat Buyukekşi.

Urmăriți Playsport.ro și pe