Povestea de viață impresionantă a căpitanului României U21. Marin: ”Le-am construit părinților mei o casă”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 09.06.2021, 20:13
Povestea de viață impresionantă a căpitanului României U21. Marin: ”Le-am construit părinților mei o casă”

Căpitanul naționalei U21 a României, Marius Marin, are o poveste de viață impresionantă. Fotbalistul Pisei a fost unul dintre cei mai buni fotbaliști ai echipei antrenate atunci de Adrian Mutu la meciurile din grupele Campionatului European din această vară.

Mijlocașul defensiv de 22 de ani a fost integralist în primele două meciuri, contra Olandei și a Ungariei. El a luat însă câte un cartonaș galben în ambele partide, astfel că a fost suspendat la meciul decisiv contra Germaniei. Deși nu a pierdut nici un meci, România a părăsit competiția încă din grupe. „Tricolorii” au terminat la egalitate de puncte cu Germania și Olanda, însă au avut golaveraj inferior.

Marius Marin a fost căpitanul naționalei U21 a României la Campionatul European din Ungaria și Slovenia
Marius Marin a fost căpitanul naționalei U21 a României la Campionatul European din Ungaria și Slovenia

Povestea de viață impresionantă a căpitanului României U21. Marin: ”Le-am construit părinților mei o casă”

Marius Marin se află deja de cinci ani în Italia. El a fost luat în 2016 de echipa U19 a lui Sassuolo de la juniorii lui ASU Poli Timișoara, echipa din orașul său natal. A fost împrumutat de Sassuolo la Catanzaro și la Pisa. S-a adaptat foarte bine la cea de-a doua, iar în iulie 2019 a fost cumpărat definitiv pentru suma de 400.000 de euro.

În acest moment, Marin este unul dintre cei mai importanți fotbaliști ai echipei care a terminat sezonul trecut pe locul 14 în Serie B. El a jucat nu mai puțin de 33 de meciuri și a reușit să și înscrie două goluri și să ofere trei pase decisive. Asta deși rolul său în teren este mai degrabă unul defensiv.

Sacrificiile făcute de părinții săi și ambițiile sale de pe teren

Lucrurile nu au stat însă așa de bine dintotdeauna pentru Marius Marin. El a dezvăluit greutățile prin care au trecut părinții săi pe vremea când el a început fotbalul. Pentru a le mulțumi că au fost alături de el, Marin le-a construit o casă părinților săi. Totodată, fotbalistul Pisei a dezvăluit că nu pune foarte mult accent în acest moment al carierei pe bani, ci pe rezultatele și performanțele de pe teren.

Primii bani importanți i-am dat părinților mei. Nu aveam o situație OK acasă, voiam mult să-i ajut. Au făcut multe sacrificii ca să mă țină în fotbal. Ei stăteau cu chirie, așa că le-am făcut o casă, le-am construit una. Eu o iau pas cu pas, la vârsta asta nu contează banii, ci performanțele pe care le ai la momentul oportun. Există o vorbă: «O dată trece trenul». Important e să nu-l ratezi!

Nu mă gândesc la bani, vreau să ajung să joc în Serie A. Da, am o mașină foarte frumoasă, Range Rover Evoque, dar am învățat de la părinți care sunt prioritățile. Nu cheltuiesc mulți bani pe haine și pe distracții, fiindcă am crescut unde am crescut, și cu bine, și cu rău, știu că banii se pot pierde ușor. Viața de fotbalist e scurtă și trebuie să profiți de chestia asta. Vreau să rămân cu picioarele pe pământ și să pun bani deoparte”, a spus Marius Marin pentru Gazeta Sporturilor.