Povestea fantastică a jucătorului care a bătut toate recordurile mondiale de transfer. A ajuns în comă după un accident teribil și a fost prins cu nevasta vedetei de la Juventus

Bogdan Solomon 09.04.2023, 18:43
Povestea fantastică a jucătorului care a bătut toate recordurile mondiale de transfer. A ajuns în comă după un accident teribil și a fost prins cu nevasta vedetei de la Juventus

În 1992, Gianluigi Lentini îl determina pe Silvio Berlusconi, prin evoluțiile sale entuziasmante, să bage adânc mâna în buzunar pentru a câștiga un meci dificil cu rivala Juventus. Nu pe teren, ci pe piața transferurilor, pentru semnătura celui ce era atunci noul puști-minune al Italiei. 14 milioane și transferul la AC Milan păreau coordonatele unei povești de succes, dar destinul a avut alte planuri.

Povestea tulburătoare a fotbalistului care a doborât recordurile mondiale de transfer, iar apoi a ajuns în comă

După un parcurs istoric în Cupa UEFA cu Torino, care a eliminat pe rând echipe puternice precum Boavista, AEK Atena sau Real Madrid, ajungând până în finală, unde a pierdut trofeul în fața celor de la Ajax, deși a remizat în ambele manșe (2-0 și 0-0), Lentini își vedea visul cu ochii. Avea doar 23 de ani când își punea semnătura pe contractul cu AC Milan, devenind cel mai scump jucător din istorie.

Suma de transfer îi nemulțumea chiar și pe cei de la Vatican, care o catalogau drept „o jignire la adresa oamenilor de rând”, dar pentru mijlocașul de bandă nu conta. Îmbrăca tricoul „diavolului milanez”, era pregătit de legendarul Fabio Capello, defila în campionatul intern și a fost la un pas să cucerească trofeul Cupei Campionilor, pierdut până la urmă în finala cu Marseille. Un sezon perfect pentru el, cu șapte goluri marcate și un cuvânt greu de spus în jocul echipei.

De aici, povestea capătă accente dramatice. Accidentul suferit în vara lui 1993 îi schimbă viața la 180 de grade, luându-i tot ce reușise să câștige până atunci. Gonind cu peste 200 de km/h la volanul bolidului său, un Porsche 911, Lentini pierde controlul, se răstoarnă, după care mașina ia foc.

Se afla la 30 de kilometri de Torino, în Villafranca d`Asti, Din fericire, un alt șofer l-a observat și i-a sărit în ajutor. A fost transportat la spitalul din Torino, unde a rămas zile întregi, în comă. Italienii vorbeau despre o retragere prematură. Și asta nu e tot.

  A avut o aventură cu soția vedetei de la Juventus

Pe primele pagini ale ziarelor de scandal din Peninsulă se făcea referire la povestea de dragoste pe care o trăia puștiul minune al Milanului. Paparazzii îl prinseseră în compania Ritei Bonaccorso, nimeni alta decât soția starului de la Juventus, Salvatore Schillaci.

De altfel, „gurile rele” puneau accidentul tocmai pe seama dorinței de a ajunge cât mai repede la întâlnirea cu femeia care i-a sucit mințile. Cert este că nimic nu a mai putut fi la fel din acel moment. „Va putea juca din nou fotbal, cu siguranță, dar nu mă întrebați dacă va fi la fel de bun”, a spus medicul care l-a tratat. Și nu a greșit cu nimic, din păcate, pentru că Lentini avea să fie doar o umbră palidă a mijlocașului care impresiona întreaga lume cu talentul său.

Revenirea s-a produs mai repede decât s-ar fi așteptat, dar forța, tehnicitatea și viteza de altădată dispăruseră brusc, după cum remarca și colegul său de la Milan, Marcel Desailly: „Dacă îl văzuseși înainte și îi știai toate acele calități fantastice, era foarte dificil să-l privești după accident. Lucrurile care-l făceau atât de bun dispăruseră”.

Pus pe liber de rossoneri, care l-au trimis sub formă de împrumut la Atalanta, a fost răscumpărat de Torino pentru două milioane de dolari și a rămas acolo vreme de patru ani, până în 2001. Finalul de carieră a fost sinonim cu echipe fără pretenții precum Cosenza Canelli, Saviglianese, Nicese și Carmagnola. După un sezon în tricoul celei din urmă – care reprezenta comuna natală – , a venit momentul să agațe ghetele în cui, la 43 de ani. Cel puțin în mod oficial, pentru că povestea de iubire cu sportul rege se încheiase încă din august 1993.

Urmăriți Playsport.ro și pe