Povestea lui Nico și Inaki Williams, prin ochii mamei celor doi. Dezvăluiri emoționante

Moldoveanu Camelia 17.01.2022, 07:29

Mama fraților Williams, starurile celor de la Athletic Bilbao, a dezvăluit cât de greu a fost drumul fotbaliștilor către succes. Nico și Inaki Williams ascund o poveste tristă, adecvată parcă marilor campioni. Mărturisiri emoționante ale celei mai fericite mame din La Liga.

Frații Williams au dus Bilbao în finala Supercupei

Athletic Bilbao a câștigat duelul din semifinala Supercupei după ce a câștigat cu scorul de 2-1 confruntarea cu Atletico Madrid. Scorul a fost stabilit după execuția lui Nico William, iar acesta s-a bucurat alături de fratele său mai mare cu opt ani, Inaki, pentru reușita excepțională. Cei doi au mers ulterior lângă gardul care separă stadionul de tribune pentru a împărtăși bucuria cu mama lor, Maria.

Maria William a mărturisit, în exclusivitate pentru marca.com, faptul că a izbucnit în plâns atunci când și-a văzut fii îmbrățișându-se pe teren. Însă, ca o mama grijulie, nu a uitat să-i dea și un sfat mezinului.

I-am văzut îmbrățișându-se după gol și am izbucnit în plâns. I-am spus că merita asta. După meci a venit să mă îmbrățișeze. I-am zis că trebuie să meargă mai departe: Să ajungi ca fratele tău. Trebuie să-l asculți. Să înveți de la el și să nu te lași învins.”, a mărturisit Maria Williams.

La 19 ani, Nico a marcat într-o singură săptămână de trei ori pentru Bilbao. În Cupă a reușit o „dublă” cu Mancha Real, scor 2-0, apoi a venit golul care i-a trimis echipa în finala cu Real Madrid.

După o copilărie plină de lipsuri, cei doi frați au învățat să nu privească niciodată în spate

Inaki Williams are 27 de ani și s-a născut chiar la Bilbao. De mic a crescut în academia echipei sale actuale și a jucat doar pentru „lei”, fiind deținătorul recordului de meciuri consecutive în La Liga. Mai exact 216. Are 26 de goluri și 308 meciuri jucate în toate competițiile.

Mama fraților Williams a recunoscut că viața nu a fost ușoară pentru familia ei înainte ca Inaki să câștige sume consistente din fotbal. Ea a știu mereu că fiul ei cel mare o să ajungă un mare fotbalist.

Inaki, pe când avea doi ani, cu tricoul celor de la Athletic pe care l-a primit cadou de la nașul lui, sărbătorea orice gol. Și-a tocit ghetele de fotbal, știam că o să fie fotbalist. Un domn din cartier îl ducea la antrenamente atunci când avea patru ani, îl chema Julio. Este foarte dificil de ajuns acolo. Dar trebuie să-ți susții copiii când încep. La opt ani Inaki plângea dacă nu putea merge la antrenamente. La 14 ani mi-a spus că nu o să mai sufere niciodată și că o să devină fotbalist. Chiar în Primera Division. Totul pentru a evita suferința mea și a tatălui lui. Acum a venit acel moment.

Niciodată nu ne uităm în spate. Mereu numai în față. Lucrurile care s-au întâmplat… au trecut. Inaki face același lucru. Sunt foarte mândră de el.”, a mai spus mama fraților de la Bilbao.