Video. Athletic Bilbao câștigă Supercupa Spaniei cu goluri în minutele 90 și 94! Messi, primul cartonaş roşu în 753 de meciuri la Barcelona

Gabriel Eșanu 18.01.2021, 01:05
Video. Athletic Bilbao câștigă Supercupa Spaniei cu goluri în minutele 90 și 94! Messi, primul cartonaş roşu în 753 de meciuri la Barcelona

Athletic Bilbao a câștigat Supercupa Spaniei după patru zile de vis, în care le-a învins pe Real Madrid și FC Barcelona. În finala contra catalanilor, formația bască a fost condusă de două ori, după dubla lui Antoine Griezmann. Meciul a intrat în prelungiri după ce Villalibre a marcat în minutul 90 pentru 2-2. Inaki Williams a adus-o pe Bilbao în avantaj cu o super execuție, în vinclul porții lui ter Stegen, la doar patru minute după startul primei reprize de prelungiri. În minutul 120, Lionel Messi a fost eliminat după ce l-a lovit pe Villalibre, enervat de marcajul agresiv al acestuia.

Athletic Bilbao a câştigat Supercupa Spaniei pentru a treia oară în istorie. Messi, la prima eliminare în tricoul Barcelonei

Lionel Messi a avut, de altfel, o prestație modestă în partida cu Bilbao. Singura fază la care s-a remarcat a fost în minutul 40, cu o pasă excelentă pentru Jordi Alba. Combinația dintre cei doi a stat la baza reușitei din care Antoine Griezmann a deschis scorul. Doar două minute mai târziu, Oscar de Marcos i-a luat fața lui Jordi Alba și a adus egalarea pentru Bilbao. După pauză, Raul Garcia a marcat pentru 2-1 în favoarea bascilor. Reușita a fost anulată de VAR pentru o poziție de ofsaid. Griezmann a făcut dubla în minutul 77, dar finalul avea să le aparțină bascilor.

Leo Messi a suferit prima eliminare în carieră ca jucător al Barcelonei, în totalul de 753 de meciuri disputate. A mai văzut cartonaşul roşu doar de două ori în carieră, de fiecare dată la naţionala Argentinei. Primul dintre ele chiar la meciul de debut, în faţa Ungariei. Arbitrul Gil Manzano a avut nevoie să consulte VAR înainte de a decide să îi dea roşu lui Messi.

Athletic Bilbao trecuse în semifinale de Real Madrid, scor 2-1, în vreme ce Barcelona a avut nevoie de lovituri de departajare pentru a elimina pe Real Sociedad. Cupa Spaniei s-a disputat după un format inedit, inaugurat în urmă cu un an. La competiţie au participat primele două clasate în campionat în ediţia precedentă, dar şi finalistele din Copa del Rey 2020.

FC Barcelona rămâne cea mai titrată echipă din competiţie. A câştigat Supercupa Spaniei în 13 rânduri, în vreme ce Real Madrid s-a impus doar de 11 ori. Pentru Athletic Bilbao este pentru a treia oară când câştigă acest trofeu. Precedentul succes a fost în 2015, tot în faţa Barcelonei, după o victorie în dublă manşă, scor 5-1 la general.

Urmăriți Playsport.ro și pe