Povestea teribilă a tenismanului care în 2003 pierdea finala la Wimbledon, în fața lui Roger Federer. ”Am ajuns să cerșesc mâncare de la prieteni!”

Giosanu Catinca / 30.09.2021, 16:40
Povestea teribilă a tenismanului care în 2003 pierdea finala la Wimbledon, în fața lui Roger Federer. ”Am ajuns să cerșesc mâncare de la prieteni!”

Jucătorul de tenis Mark Philippoussis a povestit, într-un interviu, cât de greu i-a fost în carieră. Australianul a reușit să ajungă în 2003 până în finală la Wimbledon, însă nu a reușit să se impună în fața lui Roger Federer. A urmat apoi o perioadă dificilă pentru el.

”Familia mea a pus la bătaie toate resursele financiare”

Mark Philippoussis a dezvăluit că risipa și accidentările suferite l-au afectat din punct de vedere financiar.

Familia mea este totul pentru mine, este prioritatea mea absolută. Am avut visul de a deveni jucător de tenis profesionist și familia mea a pus la bătaie toate resursele financiare. Tatăl meu avea o slujbă bună într-o bancă și a renunțat pentru că a vrut să mă ajute să-mi îndeplinesc visurile.”, a explicat Mark, pentru presa australiană.

La un moment dat ajunsese atât de rău încât era nevoit să cerșească mâncare de la prieteni pentru a supraviețui alături de familia sa.

Când ești sportiv, ultimul lucru pe care ți-l dorești e că mereu ți se spune: adună pentru zile negre. Simți că ești vulnerabil când te accidentezi și trebuie să te sprijini de ceva. Nu poți avea mentalitatea asta pentru că trebuie să mergi înainte, trebuie să te recuperezi, să fii bine. Am fost pe tușă câteva luni. Nu-mi puteam permite multe, a trebuit să îi rog pe prietenii mei să-mi cumpere mâncare.”, a mai spus australianul.

”Eram în depresie, totul era negru”

Mark Philippoussis a suferit mai multe intervenții chirurgicale la nivelul genunchiului. Fostul mare sportiv a explicat momentul în care a trebuit să se opereze pentru a șasea oară la piscior. Se întâmpla în 2009, perioadă în care australianul se descurca destul de greu cu banii.

Mâncam paste cu varză 7 zile din 7, până a devenit mâncarea mea preferată. Mama spunea că e mâncare de săraci, pentru că era foarte simplă. Mi-a fost foarte rușine pentru că ei mi-au oferit visul lor și aveam responsabilitatea de a avea grijă de ei. Eram în depresie, totul era negru. Nu există durere mai mare decât să-i văd pe cei dragi mie suferind din cauza acțiunilor mele.”, a completat Philippoussis.

Înainte de a se retrage din activitate, Mark Philippoussis și-a cumpărat un Dodge Viper, în valoare de 100.000 de dolari. El a făcut acest pas fiindcă nu voia să aștepte taxiul. Totuși, a vândut mașina în ziua următoare!

În 2009, a fost nevoit să plătească ipoteca propriei case cu banii împrumutați de la părinți. Ulterior, a reușit să revină pe linia de plutire.