Povestea victoriilor incredibile din acest sezon care au făcut-o pe CFR Cluj campioană! Noroc sau atribut de ADN de campioană?

Mihai Rosoiu / 18.05.2022, 11:49
Povestea victoriilor incredibile din acest sezon care au făcut-o pe CFR Cluj campioană! Noroc sau atribut de ADN de campioană?

CFR e o campioană meritată în Liga 1, iar argumentele sunt multiple. A fost pe locul 1 încă din etapa 3 a sezonului regular și a rămas acolo până la final. A încheiat faza aceasta a competiției cu cea mai bună defensivă. A fost peste FCSB, contracandidata la titlu de pe final de sezon, în ultimele 10 dueluri directe, spre exemplu.

Doar că o privire retrospectivă asupra parcursului ardelenilor spre titlu nu poate să nu evidențieze cel puțin 5 partide în care victoria a venit atunci când poate puțini se mai așteptau. E vorba de puncte esențiale în câștigarea campionatului, toate 5 succese fiind obținute în ultimele minute ale partidelor! Iată-le, cronologic! A fost noroc sau efectele unui ADN de campioană?

Pe când Clinceni era echipă…

În runda a doua a sezonului, așadar la început, pe când Academica Clinceni era încă departe de colaps, CFR a avut meci în deplasare pe terenul ilfovenilor. Șumudică pe bancă, iar la gazde era Ilie Poenaru. A fost 0-0 la pauză și se anunța un meci greu deja.
Doar că Petrila a deschis scorul în minutul 61. Gata grijile? Nicidecum! Peste doar 8 minute, penalty și Cascini egalează pentru Clinceni. Victoria clujenilor avea să vină abia în minutul 87, gol Iasmin Latovlevici cu assist din partea lui Deac! 2-1 pentru CFR pe final, prin jucătorul care azi e legitimat la FC Argeș.

În etapa 14, la Cluj-Napoca a venit FC Voluntari, una din revelațiile certe ale acestui sezon, poate chiar îndreptățită la acest titlu fără trofeu, dacă ne gândim inclusiv la traseul ei din Cupa României. Ei bine, golul pentru 1-0 și victorie mare a CFR-ului a sosit abia în minutul 89! Autorul, Bilel Omrani, de data aceasta servit foarte bine de Adrian Păun.

Două etape consecutive pe același tipar!

În etapele 26 și 27, în deplasare și apoi acasă, CFR Cluj a strâns 6 puncte mari din două partide pe care le-a decis, iarăși, în ultimele 10 minute! Întâi, la Gaz Metan Mediaș, pe când și această echipă încă respira fotbal… Petrila a deschis scorul (33), Ioan Filip a revenit după pauză pentru gazde (64), iar când totul mergea spre remiză a punctat Neguț, în minutul 90!

Acasă, cu Rapidul, a continuat rețeta! Tot 1-0 la pauză pentru CFR, gol Graovac de data aceasta. Revenire a giuleștenilor prin Junior Morais (minutul 69). Pentru ca toate punctele să rămână totuși în Gruia, cu golul lui Deac din minutul 84, culmea, un fost rapidist!

“Cireașa” vine din play-off

Poate cel mai greu au cântărit însă în lupta pentru titlu cele 3 puncte obținute de CFR Cluj în play-off, pe final de meci. E vorba de victoria 1-0 obținută pe terenul celor de la FC Voluntari, echipă redutabilă sezonul acesta și mai cu seamă pe teren propriu.
Eroul a fost Nana Boateng, cel care a înscris golul victoriei mari în minutul 83. Pasa de gol a venit de la veteranul esențial în jocul clujenilor, Ciprian Deac.